У Туркменістані заборонили слово «коронавірус»

У Туркменістані заборонили слово «коронавірус»

31 Березня 2020
5580
31 Березня 2020
13:44

У Туркменістані заборонили слово «коронавірус»

5580
Влада Туркменістану заборонила використовувати слово «коронавірус» державним ЗМІ та Міністерству охорони здоров’я, яке розповсюджує інформаційні брошури в лікарнях, школах та на підприємствах.
У Туркменістані заборонили слово «коронавірус»
У Туркменістані заборонили слово «коронавірус»

Про це 31 березня повідомила Міжнародна правозахисна організація «Репортери без кордонів» (RSF).

За даними місцевих журналістів, цивільна поліція може затримати людей, які носять медичні маски або говорять про коронавірус COVID-19 на вулиці.

У RSF заявили, що відповідними діями Туркменістан наражає на небезпеку своїх громадян та підсилює авторитаризм. «Туркменська влада виправдала свою репутації, застосувавши цей крайній метод для викорінення всієї інформації про коронавірус», – сказала керівниця департаменту Східної Європи та Центральної Азії RSF Жанна Кавельє.

Туркменістан займає останнє місце в рейтингу Всесвітньої свободи преси RSF за 2019 рік. Країна є однією з найбільш закритих у світі. Уряд Туркменістану контролює всі вітчизняні ЗМІ та продовжує посилювати переслідування тих, хто передає інформацію медіа, які працюють у вигнанні.  

Нагадаємо, 18 березня Федеральна служба РФ з нагляду в сфері масових комунікацій і зв'язку (Роскомнагляд) опублікувала попередження, що вживатиме каральні заходи проти «поширення неправдивої інформації» та спроб «посіяти паніку серед громадськості». CPJ пресслужба регулятора повідомила, що «виконує рішення Генеральної прокуратури про вилучення недостовірної інформації», що «створює загрозу масового порушення громадського порядку та безпеки».

20 березня Роскомнагляд наказав радіостанції «Эхо Москвы» та новинному порталу «Говорит Магадан» видалити статті про спалах коронавірусу COVID-19 з сайтів та соціальних мереж.

23 березня уряд РФ посилив покарання, погрожуючи кримінальним провадженням поширювачам «фейкових новин» про коронавірус.

На фото президент Туркменістану Гурбангули Бердимухамедов

Фото: Ігор Сасін / AFP

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5580
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду