Нацрада перенесла засідання на наступний день через звільнення і призначення членів

Нацрада перенесла засідання на наступний день через звільнення і призначення членів

5 Березня 2020
2470
5 Березня 2020
12:22

Нацрада перенесла засідання на наступний день через звільнення і призначення членів

2470
5 березня заплановане засідання Національної ради з питань телебачення і радіомовлення не відбулося. Це зумовлено кадровою ротацією членів Нацради.
Нацрада перенесла засідання на наступний день через звільнення і призначення членів
Нацрада перенесла засідання на наступний день через звільнення і призначення членів

4 березня вийшли укази президента про дострокове звільнення президентської четвірки членів Нацради за результатами розгляду звіту Нацради за 2019 рік. 5 березня вийшли укази про призначення двох членів з попереднього складу – Валентина Коваля і Юрія Зіневича. Однак Нацрада зможе оформити призначення лише наступного дня, тобто станом на 5 березня в Нацраді є тільки четверо чинних членів (за парламентською квотою), а кворум для проведення засідань – це шість осіб.

«Призначення ми можемо провести лише завтрашнім числом (6 березня), а звільнення – сьогоднішнім (5 березня)», – пояснила перша заступниця Нацради Ольга Герасим’юк.

За словами пані Герасим’юк, 6 березня Нацрада проведе позачергове засідання, на якому розгляне всі невідкладні питання, заплановані на 5 березня.

Звільнені президентом Володимиром Зеленським Уляна Фещук і Сергій Костинський подякували колегам та апарату Нацради за спільну роботу.

«Ми працювали довго, і досягли непоганих результатів. Звіт Нацради за попередній рік був найкращим серед усіх звітів Нацради за весь час її існування. Я пишаюся тими результатами, яких нам разом вдалося досягнути. Працювати на державу – це був виклик собі, який я достойно пронесла за ці роки», - сказала пані Фещук.

«Наш склад Нацради є найкращим за всі часи. Ми разом виконали багато завдань, які мали бути виконані десятки років тому. Для мене важливо, що ми працювали в рамках стратегії. Вона була спрямована на обмеження впливу російського телебачення на український інформаційний простір, захист української мови та українського продукту, розвиток суспільного, військового та місцевого мовлення, ми забезпечували будівництво архітектури українського мовлення в Донецькій, Луганській областях, на межі з Кримом. Ми побудували колії, за якими, сподіваюся, Нацрада буде йти далі», - сказав пан Костинський.

Він також попросив колег на наступних засіданнях підтримати проекти рішень про обмеження ретрансляції в Україні іноземного каналу RTVI (у його ефірі показали карту Криму як частини РФ), про призначення перевірки каналу ZIK за трансляцію пресконференції Володимира Путіна та про санкції за розпалювання ворожнечі каналом «112 Україна».

Перша заступниця голови Нацради Ольга Герасим’юк подякувала колегам і побажала їм успіху.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2470
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду