Кінопродюсера Гарві Вайнштейна визнали винним у сексуальному насильстві

Кінопродюсера Гарві Вайнштейна визнали винним у сексуальному насильстві

24 Лютого 2020
1919
24 Лютого 2020
19:29

Кінопродюсера Гарві Вайнштейна визнали винним у сексуальному насильстві

1919
Він визнаний винним у зґвалтуванні третього ступеня і сексуальному насильстві першого ступеня.
Кінопродюсера Гарві Вайнштейна визнали винним у сексуальному насильстві
Кінопродюсера Гарві Вайнштейна визнали винним у сексуальному насильстві

Про це пише The Guardian.

Суд присяжних оголосив Гарві Вайнштейна винним 24 лютого. Наразі не оголошено, на який термін його буде ув'язнено. За повідомлення видання, це може бути від 5 до 25 років в'язниці. Конкретний термін ув'язнення суддя оголосить 11 березня.

Загалом кінопродюсера звинувачували у п'ятьох випадках насильства, проте винним визнали лише у двох. За «хижацьке сексуальне насильство» (predatory sexual assault) та зґвалтування 1 ступеня йому загрожувало довічне ув'язнення.

Наразі Вайнштейна взяли під варту. Сам він не визнає своєї провини та збирається оскаржувати рішення суду.

Нагадаємо, про те, що американський продюсер Гарві Вайнштейн десятками років відкуплявся від звинувачень в сексуальному переслідуванні, стало відомо з розслідування газети The New York Times.  

Після того, як правда стала відомою, Вайнштейна звільнили з The Weinstein Company, а його дружина Джорджина Чапман подала на розлучення. Також численні жертви продюсера почали відкрито заявляти про його неприпустиму поведінку, серед них - відомі акторки Анджеліна Джолі та Гвінет Пелтроу.

Пізніше голлівудська акторка Роуз Макгоун звинуватила Вайнштейна у зґвалтуванні. Британська акторка Кадіан Ноубл також сказала, що продюсер домагався її в готельному номері у французьких Каннах. Акторка Пас де ла Уерта заявила, що Харві Вайнштейн двічі її зґвалтував.

Після статті в New York Times Вайнштейна виключили з Британської академії кіно.

Через велику кількість заяв щодо сексуальних домагань у Лос-Анджелесі заявили, що створять підрозділ з розслідувань сексуальних домагань у Голлівуді.

Окружну прокуратуру Манхеттена критикували за бездіяльність, оскільки вона не висувала продюсеру звинувачень, незважаючи на те, що його дії набули широкого публічного розголосу та дали поштовх до початку руху #MeeToo. Розслідування щодо Вайнштейна були в різний час ініційовані в Нью-Йорку, Лос-Анджелесі та Лондоні.

Розслідування про Гарві Вайнштейна вийшли майже одночасно у двох виданнях The New York Times та New Yorker. Згодом вони отримали Пулітцерівську премію за цю роботу. За мотивами цього розслідування також почали знімати фільм.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1919
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду