Нацрада застерігає мовників від спецпрограмування 23 лютого

Нацрада застерігає мовників від спецпрограмування 23 лютого

20 Лютого 2020
2895
20 Лютого 2020
12:38

Нацрада застерігає мовників від спецпрограмування 23 лютого

2895
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення застерегла мовників від показу забороненого контенту 23 лютого, коли в Росії відзначають «День захисника Вітчизни», а в Радянському Союзі відзначали День радянської армії.
Нацрада застерігає мовників від спецпрограмування 23 лютого
Нацрада застерігає мовників від спецпрограмування 23 лютого

Про це на початку засідання Нацради 20 лютого сказала перша заступниця голови Нацради Ольга Герасим’юк.

Вона нагадала, що в Україні забороняється розповсюдження і демонстрування фільмів, що містять популяризацію або пропаганду органів держави-агресора та їхніх окремих дій, що створюють позитивний образ працівників держави-агресора, працівників радянських органів державної безпеки, виправдовують чи визнають правомірною окупацію території України, а також забороняється трансляція (демонстрування шляхом показу каналами мовлення) фільмів, вироблених фізичними та юридичними особами держави-агресора.

«Ми будемо уважно моніторити порушення і вживати передбачені законом санкції. Просимо бути чутливими до думок усіх громадян України. Ми не закликаємо цензурувати, а попереджаємо про відповідальність перед глядачами та слухачами України», - повідомила Ольга Герасим’юк.

«Деякі канали вже анонсували своє програмне наповнення до 23 лютого, і це викликає в суспільстві багато хвилювання, нашого теж», - додала вона.

Нагадаємо, телеканал «Інтер» готує низку спецпоказів на 23 лютого та анонсує спецпрограмування як «Усім, хто залишився вірним своїй Батьківщині, присвячується».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2895
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду