Бородянського не стурбували консультанти зі «112 Україна» на каналі для окупованих територій

Бородянського не стурбували консультанти зі «112 Україна» на каналі для окупованих територій

19 Лютого 2020
2734
19 Лютого 2020
21:05

Бородянського не стурбували консультанти зі «112 Україна» на каналі для окупованих територій

2734
За словами міністра культури, молоді та спорту України, до сьогодні він не знав про присутність ведучих «112 Україна» на новому каналі для тимчасово окупованих територій. Або знав, але це його не стурбувало.
Бородянського не стурбували консультанти зі «112 Україна» на каналі для окупованих територій
Бородянського не стурбували консультанти зі «112 Україна» на каналі для окупованих територій

Про це Володимир Бородянський сказав в ефірі програми «Мокрик По Живому» на hromadske.

За словами міністра, він тільки сьогодні дізнався про те, що ведучі каналу «112 Україна» Володимир Полуєв і Анна Степанець проводять консультації із журналістами нового телеканалу для тимчасово окупованих територій.

Він також зазначив, що з питаннями щодо кадрів треба звертатись до виконуючої обов'язки директорки каналу Юлії Островської.

«Мене непокоїть тільки одне. Щоб люди, які працюють на цьому каналі, дотримувались етичного кодексу», - зазначив міністр.

Ведучий Данило Мокрик спробував уточнити, чому міністр не знав про присутність консультантів зі 112-го, якщо про це повідомила ще 10 лютого Олена Трибушна, яка відмовилася від керівництва інформаційним мовленням державного телеканалу для тимчасово окупованих територій. 

Володимир Бородянський відповів, що допис Трибушної він читав, але інформація про консультантів його на той час не стурбувала. Зазначимо, що про людей зі «112 Україна» Олена Трибушна повідомила не в дописі, а в коментарі «Радио Донбасс.Реалии».

«Про те, що консультують канал ці дві особи, я дізнався тільки сьогодні. [...] Я вважаю, що якщо люди займались антиукраїнською діяльністю, вони мають нести покарання та не мають працювати в органах державної влади», - сказав міністр.

На уточнення, чи знав він 10 лютого про консультантів зі 112-го каналу, Бородянський відповів, що знав, якщо це було в пості Олени Трибушної. Тоді Данило Мокрик запитав, чому за цей час міністр не з'ясував, що ці консультанти роблять на каналі, та чи турбує це його.

«Не знаю, не з’ясовував. Зараз не можу сказати чому, тоді не стурбувало», - відповів міністр.

Він також розповів, що не дивиться 112 Україна.

«Коли я вмикаю, я бачу елементи недотримання етичних норм. Я давно не дивився 112-й і не можу відтворити конкретні випадки. Не сподобалось, як заангажовано і неправдиво подавалась інформація, я перестав його дивитись», - сказав Володимир Бородянський.

Нагадаємо, 12 січня телеканал іномовлення України UATV припинив мовлення в прямому ефірі. Планувалося, що 15 лютого замість UATV має розпочати мовлення новий державний розважально-інформаційний канал для тимчасово окупованих територій, який мовитиме українською та російською мовами та показуватиме розважальний контент виробництва українських медіагруп і власні новини. Пізніше міністр Володимир Бородянський повідомив, що новий канал розпочне мовлення 1 березня 2020 року.

Обов’язки директора нового каналу виконувала Юлія Островська. 3 січня керівником інформаційного мовлення нового каналу призначили Олену Трибушну, колишню головну редакторку 24-го каналу.

22 січня 2020 року Олена Трибушна відмовилася від керівництва інформаційним мовленням державного телеканалу для тимчасово окупованих територій. Причиною виходу з проєкту мовлення на окуповані території вона назвала різне бачення процесу реалізації проєкту з його іншими новими керівниками.

Згодом вона розповіла, що на канал для тимчасово окупованих територій прийшли люди з каналу «112 Україна».

19 лютого колишня журналістка UATV Анастасія Федченко повідомила, що консультації із журналістами нового телеканалу для тимчасово окупованих територій проводять ведучі політичного ток-шоу «Пульс» (телеканал «112 Україна») Володимир Полуєв і Анна Степанець.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2734
Читайте також
13.01.2020 16:15
Олександр Глущенко
для «Детектора медіа»
14 221
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду