У Криму 9 провайдерів блокують 18 українських інформаційних сайтів - дослідження

У Криму 9 провайдерів блокують 18 українських інформаційних сайтів - дослідження

5 Січня 2020
1622

У Криму 9 провайдерів блокують 18 українських інформаційних сайтів - дослідження

1622
Також щрнайменше 6 українських інформаційних сайтів у цих провайдерів доступні тільки частково. Крім того, вони блокують сайти Меджлісу кримськотатарського народу та Хізб ут-Тахрір.
У Криму 9 провайдерів блокують 18 українських інформаційних сайтів - дослідження
У Криму 9 провайдерів блокують 18 українських інформаційних сайтів - дослідження

Про це свідчать результати моніторингу Кримської правозахисної групи (КПГ), який був проведений в листопаді-грудні 2019 року.

Так, моніторинг охопив 9 різних провайдерів в 9 кримських населених пунктах: «БелНет (Білогірськ), SevStar (Севастополь), «Мрія (Сімферополь), «Боспортелеком (Керч), «ЯлтаНет (Ялта), SkyLine (Красноперекопський район), «Сиваш-нет» (Красноперекопськ), «Гігабайт» (Бахчисарай), «Джанкой-онлайн» (Джанкой).

Загалом, станом на кінець грудня 2019 року, ці провайдери не дають доступ мінімум до 23 сайтів, які вільно працюють на підконтрольній Україні території і серед яких 18 інформаційних: «Цензор.нет», QHA, «След.нет», UAinfo, 5 канал, «112 Україна», «Апостроф», «Фокус», «Главком», Центр журналістських розслідувань, «ТонеТо», «Депо», «Українська правда», «РБК-Україна», «Укрінформ», «Лівий берег», «Дзеркало тижня», «Стрічка», а також сайти соціальних мереж «Лінкедін» і «Телеграм», сайти Меджлісу кримськотатарського народу, Свідків Єгови і Хізб ут-Тахрір.

У 5 провайдерів з 9 недоступний сайт громадського об'єднання «Кримська Солідарність». Сайти «Радіо НВ», «112 Україна» і 24 каналу недоступні у 1 провайдера з 9.

Зазначається, що лише кілька сайтів зі списку заблоковані з посиланням на вимоги Роскомнадзора. В основному з сайтами не встановлюється з'єднання або на екрані з'являється напис «Помилка 403». Провайдери блокують навіть ті сайти, які не внесені до реєстру заборонених в Росії.

Кримська правозахисна група вимагає від Російської Федерації негайно припинити блокування українських онлайн-медіа на території анексованого Криму. Також правозахисники закликають міжнародні організації та уряди посилити тиск на Росію, щоб вона припинила блокування медіа та інші незаконні обмеження свободи слова в Криму.

Нагадаємо, за даними моніторингу Кримської правозахисної групи, в травні-червні 2019 року в окупованому Криму 10 провайдерів повністю блокували 14 українських інформаційних сайтів

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1622
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду