detector.media
05.01.2020 15:00
У Криму 9 провайдерів блокують 18 українських інформаційних сайтів - дослідження
У Криму 9 провайдерів блокують 18 українських інформаційних сайтів - дослідження
Також щрнайменше 6 українських інформаційних сайтів у цих провайдерів доступні тільки частково. Крім того, вони блокують сайти Меджлісу кримськотатарського народу та Хізб ут-Тахрір.

Про це свідчать результати моніторингу Кримської правозахисної групи (КПГ), який був проведений в листопаді-грудні 2019 року.

Так, моніторинг охопив 9 різних провайдерів в 9 кримських населених пунктах: «БелНет (Білогірськ), SevStar (Севастополь), «Мрія (Сімферополь), «Боспортелеком (Керч), «ЯлтаНет (Ялта), SkyLine (Красноперекопський район), «Сиваш-нет» (Красноперекопськ), «Гігабайт» (Бахчисарай), «Джанкой-онлайн» (Джанкой).

Загалом, станом на кінець грудня 2019 року, ці провайдери не дають доступ мінімум до 23 сайтів, які вільно працюють на підконтрольній Україні території і серед яких 18 інформаційних: «Цензор.нет», QHA, «След.нет», UAinfo, 5 канал, «112 Україна», «Апостроф», «Фокус», «Главком», Центр журналістських розслідувань, «ТонеТо», «Депо», «Українська правда», «РБК-Україна», «Укрінформ», «Лівий берег», «Дзеркало тижня», «Стрічка», а також сайти соціальних мереж «Лінкедін» і «Телеграм», сайти Меджлісу кримськотатарського народу, Свідків Єгови і Хізб ут-Тахрір.

У 5 провайдерів з 9 недоступний сайт громадського об'єднання «Кримська Солідарність». Сайти «Радіо НВ», «112 Україна» і 24 каналу недоступні у 1 провайдера з 9.

Зазначається, що лише кілька сайтів зі списку заблоковані з посиланням на вимоги Роскомнадзора. В основному з сайтами не встановлюється з'єднання або на екрані з'являється напис «Помилка 403». Провайдери блокують навіть ті сайти, які не внесені до реєстру заборонених в Росії.

Кримська правозахисна група вимагає від Російської Федерації негайно припинити блокування українських онлайн-медіа на території анексованого Криму. Також правозахисники закликають міжнародні організації та уряди посилити тиск на Росію, щоб вона припинила блокування медіа та інші незаконні обмеження свободи слова в Криму.

Нагадаємо, за даними моніторингу Кримської правозахисної групи, в травні-червні 2019 року в окупованому Криму 10 провайдерів повністю блокували 14 українських інформаційних сайтів

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY