Зеленський не задовольнить петицію про позбавлення Віктора Медведчука звання заслуженого юриста

Зеленський не задовольнить петицію про позбавлення Віктора Медведчука звання заслуженого юриста

30 Грудня 2019
2955
30 Грудня 2019
18:29

Зеленський не задовольнить петицію про позбавлення Віктора Медведчука звання заслуженого юриста

2955
Президент України Володимир Зеленський не задовольнить петицію про позбавлення народного депутата від фракції «Опозиційна платформа- За життя» Віктора Медведчука звання заслуженого юриста України.
Зеленський не задовольнить петицію про позбавлення Віктора Медведчука звання заслуженого юриста
Зеленський не задовольнить петицію про позбавлення Віктора Медведчука звання заслуженого юриста

Про це йдеться у відповіді на петицію № 22/074442-еп «Позбавлення Віктора Медведчука звання "Заслужений юрист України"», оприлюднену 25 вересня 2019 року на сайті президента.

Петиція набрала 25 тисяч підписів громадян, необхідних для початку її розгляду главою держави.

У відповіді Володимира Зеленського на петицію йдеться, що чинне законодавство передбачає два механізми позбавлення державної нагороди. У першому випадку позбавити держнагороди можна в разі засудження особи за тяжкий злочин або за здійснення терористичної діяльності. У другому випадку - якщо є рішення щодо застосування персональних санкцій за пропозиціями Верховної Ради, президента України, Кабінету Міністрів, Національного банку України, Служби безпеки України приймає Рада національної безпеки і оборони України, а вводиться в дію воно указом президента.

«Матеріали, що відповідають визначеним законом підставам для прийняття Главою держави законного рішення, до Офісу Президента України не надходили», - йдеться у відповіді на петицію.

Нагадаємо, політичному та бізнес-соратнику Віктора Медведчука Тарасу Козаку належать телеканали «112 Україна», NewsOne і ZIK. За даними моніторингів «Детектора медіа», вони піарять Віктора Медведчука і його політичну силу, просувають вигідні їм меседжі, суголосні російській пропаганді.

17 жовтня 2019 року Верховна Рада утворила тимчасову слідчу комісію для проведення розслідування відомостей щодо дотримання вимог законодавства під час зміни власників інформаційних телеканалів «112 Україна», NewsOne і ZIK та забезпечення протидії інформаційному впливу Російської Федерації.

Фото: dduvs.in.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2955
Читайте також
03.01.2020 14:00
Борис Бахтєєв
для «Детектора медіа»
3 484
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ten
1571 дн. тому
Медведчука в последнее время упорно протаскивают повыше. Даже при янычаре Медведчук сидел тихо. И при Ющенко что-то не особо голову поднимал. А вот при порохатом Медведчук стал одной из самых заметных фигур на политической доске. С чего бы это? Тем более, во время войны. Кум Путина становится представителем Украины на переговорах! Все 5 лет спокойно готовит РЕВАНШ (тот самый реванш, которым порохатое так пугало перед выборами). Медведчук — это кум Путина. И этим всё сказано. Путинисты очень серьёзно относятся к информационному пространству. Мало того, что они в РФ стараются зачистить всё, что против Путина (закрыть, запретить, оболгать), так они ещё и стараются вести свою пропаганду в других странах. Везде, где есть возможность вести пропаганду (телеканалы, соцсети, форумы, комментарии), путинисты эту возможность стараются использовать, и приходят прославлять Путина и внушать всё, что наданный момент выгодно Кремлю. В большинстве стран эту угрозу просто игнорируют, не воспринимают всерьёз. Поэтому сопротивления путинская пропаганда, как правило, не получает. Это позволяет путинистам беспрепятственно вторгаться в информационное пространство других стран. Кремль ведёт информационную войну для продвижения своих интересов. Если сейчас всем миром не обнулить рейтинг Путена, он этот мир сожрёт.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду