У Борисполі звільнених з полону зустрічають представники близько 60 ЗМІ - Мендель

У Борисполі звільнених з полону зустрічають представники близько 60 ЗМІ - Мендель

29 Грудня 2019
2163
29 Грудня 2019
21:06

У Борисполі звільнених з полону зустрічають представники близько 60 ЗМІ - Мендель

2163
Акредитація не була потрібна, усіх журналістів пропускають за посвідченнями.
У Борисполі звільнених з полону зустрічають представники близько 60 ЗМІ - Мендель
У Борисполі звільнених з полону зустрічають представники близько 60 ЗМІ - Мендель

Про кількість видань, які висвітлюють прибуття звільнених з полону, повідомила речниця президента Юлія Мендель, йдеться у стрімі «Радіо Свобода».

Пані Мендель також подякувала українським ЗМІ за веріфікацію інформації та розповіла, що не всю інформацію щодо обміну можливо було повідомляти вчасно, оскільки в ній не був впевнений Офіс президента.

«Я хочу подякувати усім журналістам, тому що цього разу комунікація у нас булда значно злагоднішою, приємнішою. Сьогодні цілий день ми відповідаємо пресслужбою на дзвінки, на смс, тому що для нас було важливо, щоб вся інформація була веріфікованою. Ми знаємо, що дуже багато повідомлень з різних каналів, телеграм-каналів, відбувається маніпуляція цифрами, маніпуляція часом, коли відбулося звільнення, скільки було звільнено. Але ми бачимо, що українські медіа справді намагаються веріфікувати, для нас це дуже важливо», - сказала речниця.

Вона також пояснила відсутність акредитації для ЗМІ в аеропорту.

«Ми пропускаємо всіх, акредитації не було, як і минулого разу, тому що фізично це неможливо було зробити, ми спостерігали за процесом так само, як і ви. Коли уже ми знали точно, що все завершено, ми почали всім повідомляти, відповідали на всі дзвінки. Немає сенсу акредитацію проводили, всі працюють за акредитацією, за паспортами», - додала вона.

Також Юлія Мендель повідомила, що ОП не проводив акредитацію у пункті пропуску, куди підвозили полонених, оскільки орієнтувались одразу на «Бориспіль».

«Місце події для нас тут (у «Борисполі» - ред.), для Офісу президента. Оскільки все може помінятися, ми не могли одразу давати якісь плани. На КПВВ «Майорськ» акредитація не проводилася. Коли вам говорили, що акредитація на Офісі президента, то йшлося про те, що ми працюємо, щоб працювати із медіа тут», - сказала вона.

Також речниця підтвердила, що президент Володимир Зеленський вже прибув до аеропорту зустрічати звільнених українців.  Після виходу звільнених бранців з літака очікується підхід президента до преси.

«Радіо Свобода» веде пряму трансляцію з «Борисполя».

29 грудня відбувся обмін утримуваними особами між Україною та бойовиками «Л/ДНР». В рамках обміну на Батьківщину повернулись журналісти Станіслав Асєєв та Олег Галазюк, яких незаконно утримували в окупованому Донецьку.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2163
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду