Обшук у МІП проводили в рамках розслідування, розпочатого в липні – НАБУ

Обшук у МІП проводили в рамках розслідування, розпочатого в липні – НАБУ

27 Грудня 2019
2199
27 Грудня 2019
10:05

Обшук у МІП проводили в рамках розслідування, розпочатого в липні – НАБУ

2199
Національне антикорупційне бюро України повідомило, що 26 грудня проводило обшук у приміщеннях колишнього Міністерства інформаційної політики в рамках розслідування можливої розтрати бюджетних коштів, отриманих для фінансування проєктів із захисту національного інформаційного простору.
Обшук у МІП проводили в рамках розслідування, розпочатого в липні – НАБУ
Обшук у МІП проводили в рамках розслідування, розпочатого в липні – НАБУ

Про це повідомляється на сторінці НАБУ в Facebook.

«Попередня правова кваліфікація – ч.5 ст.191 КК України. Розслідування зазначених фактів детективи НАБУ здійснюють з липня 2019 року за власними напрацюваннями», – йдеться в повідомленні.

Детективи НАБУ проводили обшуки під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційною прокуратури.

Як писав ДМ, 26 грудня в Міністерстві інформаційної політики України (МІП) та ДП «Захист інформаційного простору», підпорядкованому міністерству, співробітники Національного антикорупційного бюро України проводять обшуки.

Колишній державний секретар МІП, а нині державний секретар Міністерства культури, молоді та спорту, яке утворюється на базі МІП, Артем Біденко сказав, що обшуки проходять у рамках справи щодо тендера, проведеного 2018 року на суму 15 мільйонів гривень на просування України та бренду UkraineNOW на телеканалі CNN. Він розповів, що детективи НАБУ шукають документи, у тому числі на електронних носіях, які пов’язані з цією справою.

Нагадаємо, 16 грудня 2018 року за результатами тендеру ДП «Центр захисту інформаційного простору України» Міністерства інформаційної політики замовило у ТОВ «Сі Еф Сі Консалтинг Компані» рекламних послуг на 15,4 млн грн.

Очікувана вартість закупівлі складала 26 млн грн. Таким чином, вартість угоди більше ніж на третину нижча від очікуваної.

Згідно з угодою, переможець тендеру планував розміщувати сюжети МІП на телеканалі CNN International (Великобританія). Усього мало бути 580 виходів сюжетів довжиною 30 секунд, з яких не менше половини - у прайм-тайм. Також було замовлено супроводжуючу банерну кампанію на сайті телеканалу.

Нагадаємо, 2 вересня Кабінет Міністрів України ухвалив постанову про оптимізацію органів центральної влади, згідно з якою на базі Міністерства інформаційної політики створюється Міністерство культури, молоді та спорту України, а Міністерство культури і Міністерство молоді та спорту – ліквідуються.

За словами міністра культури, молоді та спорту Володимира Бородянського, нове міністерство повноцінно запрацює з лютого 2020 року.

Фото: Радіо Свобода

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2199
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду