У Києві відкрилася XI Всеукраїнська конференція журналістів-розслідувачів

У Києві відкрилася XI Всеукраїнська конференція журналістів-розслідувачів

13 Грудня 2019
1957
13 Грудня 2019
16:22

У Києві відкрилася XI Всеукраїнська конференція журналістів-розслідувачів

1957
Одне журналістське розслідування може вплинути на хід значних політичних подій, кажуть медійники. Протягом трьох днів у Києві розповідатимуть про найновіші інструменти та головні тенденції розслідувальної журналістики.
У Києві відкрилася XI Всеукраїнська конференція журналістів-розслідувачів
У Києві відкрилася XI Всеукраїнська конференція журналістів-розслідувачів

13 грудня в Києві відкрилася XI Всеукраїнська конференція журналістів-розслідувачів. Тема конференції у 2019 році – «Журналістика розслідувань у новій медіа-реальності» (Investigative Journalism in New Media Reality).

Протягом трьох днів українські та іноземні експерти поділяться актуальною інформацією про відкриті дані, про глобальне стеження проти права на приватність, про витоки та «зливи» проти засекречування та шифрування. Також під час конференції розповідатимуть про соцмережі, маніпуляції і дезінформацію в медіа. Велика панель буде присвячена впливу розслідувань на їх героїв та моделі фінансування розслідувальної журналістики.

«Нам пощастило підтримувати проєкти, які втілюють в Україні журналісти-розслідувачі. Їхня робота насправді важлива і для майбутніх поколінь, бо багато результатів їхньої роботи матимуть результати та вплив лише з часом, але їх цінність має бути усвідомлена але зараз. Нові знання і навички особливо важливі для журналістів з регіонів, адже там робити для них не менше, ніж у для медійників у великих містах», – сказала голова Антикорупційної ініціативи ЄС в Україні Ека Ткешелашвілі.  

Заступниця директора програми «У-Медіа», Internews in Ukraine Оксана Майдан говорить, що одне журналістське розслідування може вплинути на хід великих політичних подій: «Раніше можна було передати розслідування в правоохоронні органи, і на цьому робота журналіста над певним кейсом закінчувалася. Зараз цього недостатньо. Уже стає потрібна ще й робота журналістів  з суспільством, постійна комунікація з читачами. Сподіваюся, конференція дасть журналістам багато навичок, які допоможуть їм у такій важливій діяльності».

Ключовим спікером конференції став Чарльз Льюїс (Charles Lewis) – відомий американський журналіст-розслідувач, продюсер програми 60 Minutes на каналах ABC News та CBS News, володар численних професійних нагород, засновник двох потужних журналістських організацій, що виграли Пулітцерівські премії: The Center for Public Integrity (Центру Громадської доброчесності) та The International Consortium of Investigative Journalists (Міжнародного консорціуму журналістів-розслідувачів). Нині – професор журналістики, засновник та редактор Investigative Reporting Workshop у Школі комунікацій Американського Університету у Вашингтоні.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1957
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду