Олена Зеркаль звинуватила New York Times у маніпуляціях через інтерв’ю з нею

Олена Зеркаль звинуватила New York Times у маніпуляціях через інтерв’ю з нею

4 Грудня 2019
5133
4 Грудня 2019
16:59

Олена Зеркаль звинуватила New York Times у маніпуляціях через інтерв’ю з нею

5133
Колишня заступниця міністра закордонних справ Олена Зеркаль, розкритикувала американське видання New York Times за інтерв'ю з нею, яке оприлюднили 4 грудня. Зокрема, вона звинуватила газету в маніпуляціях, які «притаманні лише російській пропаганді».
Олена Зеркаль звинуватила New York Times у маніпуляціях через інтерв’ю з нею
Олена Зеркаль звинуватила New York Times у маніпуляціях через інтерв’ю з нею

Про це вона сказала в ефірі Радіо НВ.

У матеріалі New York Times йдеться про те, що Олена Зеркаль першою серед українських високопоставлених чиновників визнала, що уряд України знав про блокування надання військової допомоги тоді, коли американські дипломати вимагали від президента Володимира Зеленського публічно заявити про початок політично мотивованого розслідування проти опонентів президента США Дональда Трампа.

«Те, що було у тій статті, яка сьогодні вийшла, воно дуже-дуже далеке від дійсності. І це такий приклад маніпуляції, який я вважала притаманний тільки російській пропаганді», – заявила пані Зеркаль.

За її словами, у отриманому від посольства України в США листі йшлося лише про те, що питання про військову допомогу залишилося без остаточного вирішення.

«Ніяких додаткових наголосів на тому, що це проблема, що вони дуже знервовані або бачать в цьому якийсь намір, не було. Воно привернуло мою увагу, тому що для мене було дійсно незрозуміло, чому воно ще не вирішено. Але такого відчуття, що це криза, що це може призвести до якихось наслідків, у мене не було», – пояснила вона.

Крім того, ексзаступниця голови МЗС вказала ще на дві «кричущі невідповідності» в інтерв'ю New York Times, а саме: що вона пішла нібито через те, що не витримала «підкилимної дипломатії». «Тоді як насправді її спитали, чи вважає вона, що "підкилимна дипломатія" має превалювати над нормальною», – йдеться в повідомленні.

Ще однією невідповідністю пані Зеркаль назвала інтерпретацію виданням її скасованого жовтневого візиту до Вашингтона, на якому нібито мали обговорити з представниками Конгресу США питання, пов’язані з розслідуванням щодо імпічменту. За її словами, насправді подорож мала бути присвячена питанням застосування санкцій до проєкту «Північний потік-2».

«Зараз я знаходжуся в комунікації з автором цього тексту, з Ендрю Крамером. Я надіслала йому не тільки своє обурення щодо цієї статті, а також надіслала йому всі свої занепокоєння, особливо посилаючись на цитати, які він мені до цього присилав, які він збирався використовувати, і навела йому приклади, як він ці цитати в іншому світлі використовував. Зовсім не так, як вони були в інтерв'ю, і зовсім не так, як воно було в імейлі, який він надіслав мені», – розповіла вона.

Раніше Олена Зеркаль повідомила, що помічник президента Андрій Єрмак рекомендував їй знизити медійну активність.

Нагадаємо, 17 вересня пресслужба Кабінету Міністрів України направила офіційний лист-звернення до авторів матеріалу видання Financial Times з проханням спростувати деякі тези Прем’єр-міністра Олексія Гончарука, що уряд нібито веде переговори з бізнесменом Ігорем Коломойським щодо «ПриватБанку».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5133
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
АБВ
1604 дн. тому
Мне не совсем понятно... То, что Елена Зеркаль написала журналисту в New York Times - это журналиста вообще к чему-то обязывает? Она согласилась дать ему интервью - он опубликовал статью, так, как он понимает и как посчитал нужным. Сейчас она высказывает какие-то претензии. Америка - это правовое государство. Если у Елены Зеркаль есть вообще какие-то основания, то она должна на журналиста подать в суд и в суде доказывать, что она права. Вот это будет законный способ решения конфликта. Если она в суд не подаст и именно в суде не докажет, что она права, то это будет означать, что прав журналист, а сейчас её претензии выглядят, как использование незаконных способов давления на личность. На мой взгляд, вообще говоря, тогда уже сам журналист мог бы на неё в суд подать... Кроме того, журналист, наверняка, действовал в рамках внутренней политики редакции. В этом случае. Елена Зеркаль вообще не имеет никакого права высказывать какие-либо претензии лично журналисту, а должна законными способами решать конфликт в суде уже именно с газетой New York Times. Повторю, что пока всё это не решено в суде, то такие её публичные высказывания выглядят, как незаконные действия и, как мне кажется, на неё саму можно было бы в суд за это подать...
Любомир
1604 дн. тому
Наївно вважати NYT чи BBC не заангажованими ЗМІ після того, що і як вони писали про Трампа під час виборчої кампанії.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду