detector.media
04.12.2019 16:59
Олена Зеркаль звинуватила New York Times у маніпуляціях через інтерв’ю з нею
Олена Зеркаль звинуватила New York Times у маніпуляціях через інтерв’ю з нею
Колишня заступниця міністра закордонних справ Олена Зеркаль, розкритикувала американське видання New York Times за інтерв'ю з нею, яке оприлюднили 4 грудня. Зокрема, вона звинуватила газету в маніпуляціях, які «притаманні лише російській пропаганді».

Про це вона сказала в ефірі Радіо НВ.

У матеріалі New York Times йдеться про те, що Олена Зеркаль першою серед українських високопоставлених чиновників визнала, що уряд України знав про блокування надання військової допомоги тоді, коли американські дипломати вимагали від президента Володимира Зеленського публічно заявити про початок політично мотивованого розслідування проти опонентів президента США Дональда Трампа.

«Те, що було у тій статті, яка сьогодні вийшла, воно дуже-дуже далеке від дійсності. І це такий приклад маніпуляції, який я вважала притаманний тільки російській пропаганді», – заявила пані Зеркаль.

За її словами, у отриманому від посольства України в США листі йшлося лише про те, що питання про військову допомогу залишилося без остаточного вирішення.

«Ніяких додаткових наголосів на тому, що це проблема, що вони дуже знервовані або бачать в цьому якийсь намір, не було. Воно привернуло мою увагу, тому що для мене було дійсно незрозуміло, чому воно ще не вирішено. Але такого відчуття, що це криза, що це може призвести до якихось наслідків, у мене не було», – пояснила вона.

Крім того, ексзаступниця голови МЗС вказала ще на дві «кричущі невідповідності» в інтерв'ю New York Times, а саме: що вона пішла нібито через те, що не витримала «підкилимної дипломатії». «Тоді як насправді її спитали, чи вважає вона, що "підкилимна дипломатія" має превалювати над нормальною», – йдеться в повідомленні.

Ще однією невідповідністю пані Зеркаль назвала інтерпретацію виданням її скасованого жовтневого візиту до Вашингтона, на якому нібито мали обговорити з представниками Конгресу США питання, пов’язані з розслідуванням щодо імпічменту. За її словами, насправді подорож мала бути присвячена питанням застосування санкцій до проєкту «Північний потік-2».

«Зараз я знаходжуся в комунікації з автором цього тексту, з Ендрю Крамером. Я надіслала йому не тільки своє обурення щодо цієї статті, а також надіслала йому всі свої занепокоєння, особливо посилаючись на цитати, які він мені до цього присилав, які він збирався використовувати, і навела йому приклади, як він ці цитати в іншому світлі використовував. Зовсім не так, як вони були в інтерв'ю, і зовсім не так, як воно було в імейлі, який він надіслав мені», – розповіла вона.

Раніше Олена Зеркаль повідомила, що помічник президента Андрій Єрмак рекомендував їй знизити медійну активність.

Нагадаємо, 17 вересня пресслужба Кабінету Міністрів України направила офіційний лист-звернення до авторів матеріалу видання Financial Times з проханням спростувати деякі тези Прем’єр-міністра Олексія Гончарука, що уряд нібито веде переговори з бізнесменом Ігорем Коломойським щодо «ПриватБанку».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY