У Мальті затримали бізнесмена в справі про вбивство журналістки

У Мальті затримали бізнесмена в справі про вбивство журналістки

20 Листопада 2019
1107
20 Листопада 2019
13:30

У Мальті затримали бізнесмена в справі про вбивство журналістки

1107
У Мальті 20 листопада поліція затримала бізнесмена, власника компанії 17 Black Йоргена Фенека в рамках кримінального провадження щодо вбивства журналістки Дафни Каруани Галіції.
У Мальті затримали бізнесмена в справі про вбивство журналістки
У Мальті затримали бізнесмена в справі про вбивство журналістки

Про це пише Times of Malta.

Йоргена Фенека затримали на борту його яхти. Зазначається, що він прямував до Італії.

Напередодні прем’єр-міністра країни Джозеф Мускат сказав, що в справі про вбивство журналістки ймовірне помилування для підозрюваного в посередництві у вбивстві.

Нагадаємо, 53-річна журналістка-розслідувачка та блогерка Дафна Каруана Галіція загинула 16 жовтня 2017 року. Її автомобіль вибухнув незабаром після того, як вона виїхала з дому. Пані Каруана Галіція була відома своїми розслідуваннями корупції прем'єр-міністра Мальти Джозефа Муската та інших представників влади на основі «Панамського архіву».

Організація PEN International, яка об’єднує письменників, редакторів, перекладачів та журналістів, вважає, що для розслідування вбивства журналістки має бути зроблено більше.

У 2018 році журналістці присудили антикорупційну нагороду від Transparency International – Anti Corruption Award.

У травні 2019-го Рада Європи закликала Мальту провести незалежне розслідування щодо вбивства журналістки Дафни Каруани Галіції.

Незабаром після її вбивства на Мальті затримали трьох підозрюваних, їм висунули офіційні звинувачення. Проте замовників злочину досі не встановили.

21 вересня 2019 року Прем'єр-міністр Мальти Джозеф Мускат призначив суддю у відставці Емерітуса Майкла Малліа провести незалежне громадське розслідування вбивства журналістки.

Фото: Times of Malta

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1107
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду