BBC склав топ-100 найвпливовіших жінок за 2019 рік

BBC склав топ-100 найвпливовіших жінок за 2019 рік

16 Жовтня 2019
3166
16 Жовтня 2019
17:58

BBC склав топ-100 найвпливовіших жінок за 2019 рік

3166
BBC опублікувало свій перелік зі 100 надихаючих та впливових жінок з усього світу за 2019 рік.
BBC склав топ-100 найвпливовіших жінок за 2019 рік
BBC склав топ-100 найвпливовіших жінок за 2019 рік

Про це повідомляється на сайті ВВС.

До цього списку увійшли спортсменки, активістки, науковиці, а також – дев’ять медійниць.

Овл Фішер (Owl Fisher), Ісландія. Вона журналістка, письменниця та трансакціонерка, є співрежисеркою фільму «Моя гендерація». Вона також працюює з проєктом All About Trans, який створює позитивне висвітлення трансгендерних людей у ЗМІ.

Шаран Дхаліваль (Sharan Dhaliwal), Велика Британія. Вона є засновницею і головною редакторкою журналу «Burnt Roti», який пише про психічне та сексуальне здоров’я для молодих вихідців з Південної Азії, а також права ЛГБТ.

Любов Соболь, Росія. Вона адвокатка, яка розслідує ймовірну корупцію в Росії, розповсюджуючи  свою роботу через соціальні мережі та канал YouTube з понад мільйонам підписників.

Сара Весслін (Sara Wesslin), Фінляндія. Вона одна з лише двох журналістів, які ведуть мовлення колтта-саамською мовою. Зрозумівши, що дві із трьох саамських мов Фінляндії опинилися на межі вимирання, вона успішно пролобіювала питання щодо надання коштів для викладання саамської мови в міністра освіти Фінляндії.

Асмаа Джеймс (Asmaa James), Сьєрра-Леоне. Дізнавшись про зґвалтування п’ятирічної дівчинки, вона використовувала свою медіа-платформу, щоб розпочати кампанію «Чорний вівторок», яка заохочувала жінок носити чорне в останній вівторок кожного місяця, протестуючи проти збільшення зґвалтувань та жорстокого поводження з дівчатами до 12 років. Рух спонукав президента країни реформувати політику сексуального насильства.

Лорен Махон (Lauren Mahon), Велика Британія. Вона одна з трьох учасниць подкасту BBC, присвяченому боротьбі з онкологією.

Марва Аль-Сабуні (Marwa Al-Sabouni), Сирія. Вона написала книгу, у якій розробила плани щодо відновлення зруйнованого району Баба-Амр таким чином, щоб об'єднати різні класи та етнічні групи. Також вона керує єдиним у світі веб-сайтом, присвяченим архітектурним новинам арабською мовою.

Онялі Рауф (Onjali Rauf) Велика Британія. Вона написала низку книжок, зокрема – «Хлопчик на задньому плані» (це погляд дитини на кризу біженців). Вона також засновниця порталу Making Herstory, який має на меті припинити зловживання, поневолення та торгівлю жінками та дівчатами у Великій Британії та за її межами.

Марія Ресса (Maria Ressa), Філіппіни. Вона створила веб-сайт Rappler для викриття фальшивих новин. В Інтернеті вона отримала погрози зґвалтуванням та смертю за те, що відверто критикувала жорстоку війну президента країни Родріго Дутерте проти наркотиків, і була заарештована двічі цього року, звинувачена у «кібер-наклепництві».

Фото: ВВС

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3166
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Alex
1652 дн. тому
Дуже прикро, що зараз так багато приділяють уваги трансгендерам та ЛГБТ! Досить рекламувати це у ЗМІ. На сьогоднішній день і так багато сімей не можуть завести діток! А тут на кожному кроці притискання прав... Можливо краще ходити до церкви і спокутувати свої гріхи. Вавилон сьогодення. Не маю нічого проти цих людей, Бог розсудить, але я проти того, щоб моїм дітям нав'язували усілякі збочення через ЗМІ!!! Це не є нормально і не природньо, досить!!!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду