detector.media
16.10.2019 17:58
BBC склав топ-100 найвпливовіших жінок за 2019 рік
BBC склав топ-100 найвпливовіших жінок за 2019 рік
BBC опублікувало свій перелік зі 100 надихаючих та впливових жінок з усього світу за 2019 рік.

Про це повідомляється на сайті ВВС.

До цього списку увійшли спортсменки, активістки, науковиці, а також – дев’ять медійниць.

Овл Фішер (Owl Fisher), Ісландія. Вона журналістка, письменниця та трансакціонерка, є співрежисеркою фільму «Моя гендерація». Вона також працюює з проєктом All About Trans, який створює позитивне висвітлення трансгендерних людей у ЗМІ.

Шаран Дхаліваль (Sharan Dhaliwal), Велика Британія. Вона є засновницею і головною редакторкою журналу «Burnt Roti», який пише про психічне та сексуальне здоров’я для молодих вихідців з Південної Азії, а також права ЛГБТ.

Любов Соболь, Росія. Вона адвокатка, яка розслідує ймовірну корупцію в Росії, розповсюджуючи  свою роботу через соціальні мережі та канал YouTube з понад мільйонам підписників.

Сара Весслін (Sara Wesslin), Фінляндія. Вона одна з лише двох журналістів, які ведуть мовлення колтта-саамською мовою. Зрозумівши, що дві із трьох саамських мов Фінляндії опинилися на межі вимирання, вона успішно пролобіювала питання щодо надання коштів для викладання саамської мови в міністра освіти Фінляндії.

Асмаа Джеймс (Asmaa James), Сьєрра-Леоне. Дізнавшись про зґвалтування п’ятирічної дівчинки, вона використовувала свою медіа-платформу, щоб розпочати кампанію «Чорний вівторок», яка заохочувала жінок носити чорне в останній вівторок кожного місяця, протестуючи проти збільшення зґвалтувань та жорстокого поводження з дівчатами до 12 років. Рух спонукав президента країни реформувати політику сексуального насильства.

Лорен Махон (Lauren Mahon), Велика Британія. Вона одна з трьох учасниць подкасту BBC, присвяченому боротьбі з онкологією.

Марва Аль-Сабуні (Marwa Al-Sabouni), Сирія. Вона написала книгу, у якій розробила плани щодо відновлення зруйнованого району Баба-Амр таким чином, щоб об'єднати різні класи та етнічні групи. Також вона керує єдиним у світі веб-сайтом, присвяченим архітектурним новинам арабською мовою.

Онялі Рауф (Onjali Rauf) Велика Британія. Вона написала низку книжок, зокрема – «Хлопчик на задньому плані» (це погляд дитини на кризу біженців). Вона також засновниця порталу Making Herstory, який має на меті припинити зловживання, поневолення та торгівлю жінками та дівчатами у Великій Британії та за її межами.

Марія Ресса (Maria Ressa), Філіппіни. Вона створила веб-сайт Rappler для викриття фальшивих новин. В Інтернеті вона отримала погрози зґвалтуванням та смертю за те, що відверто критикувала жорстоку війну президента країни Родріго Дутерте проти наркотиків, і була заарештована двічі цього року, звинувачена у «кібер-наклепництві».

Фото: ВВС

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY