Facebook готується до втручання в президентські вибори 2020 у США

Facebook готується до втручання в президентські вибори 2020 у США

29 Вересня 2019
1692
29 Вересня 2019
16:26

Facebook готується до втручання в президентські вибори 2020 у США

1692
У компанії очікують, що методи впливу на вибори через Facebook мають бути іншими, ніж у 2016 році.
Facebook готується до втручання в президентські вибори 2020 у США
Facebook готується до втручання в президентські вибори 2020 у США

Про це розповів технічний директор компанії Майк Шрепфер в інтерв'ю газеті Welt am Sonntag 29 вересня, пише DW.

Шрепфер зазначив, що його завдання полягає в захисті користувачів від поширення ненависті і пропаганди за допомогою штучного інтелекту. Крім того, він назвав неминучою появу в Facebook модераторів, які будуть фільтрувати пропаганду та мову ворожнечі.

«Технічні ідеї необхідні, але багато рішень неможливі без допомоги людини», - сказав технічний директор Facebook.

Як повідомляв «Детектор медіа», компанія Google, так само як і Facebook та Twitter, виявила на своїх платформах рекламу, яку купували з Росії для того, щоб втрутитися у вибори президента США в 2016 році. Згодом у втручанні у вибори звинуватили ці компанії.

Дональд Трамп неодноразово казав, що, на його думку, політика основних соціальних медіа-платформ і веб-сайтів, таких як Google, дискримінує Консервативну партію. У червні президент США звинуватив в упередженості Twitter.

Нагадаємо, наприкінці березня 2018 року The New York Times та The Observer of London опублікували матеріали, в яких викрили значний витік персональних даних користувачів Facebook в обхід правил соцмережі. Згідно з внутрішнім розслідуванням Facebook, Cambridge Analytica могла отримати доступ до даних 87 мільйонів користувачів Facebook та використати їх для розміщення політичної реклами (мікротаргетування) та втручання у вибори.

Внаслідок цього акції Facebook впали в ціні, що завдало компанії збитків на близько $5 млрд. Британія оштрафувала Facebook за виток даних, а прокуратура США відкрила справу.

Детально про роботу компанії Cambridge Analytica та як був організований збір даних користувачів можна почитати в огляді на MediaSapiens.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1692
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Перець
1641 дн. тому
Ау, майстри заголовків! Ви хоч би перечитали цей заголовок вдруге, перед тим як публікувати. Невже ви не помічаєте його двозначності? Так це що - Фейсбук, виявляється, втручається у вибори? Тепер будемо знати!)))
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду