Державну премію імені Довженка отримав режисер Сергій Лозниця

Державну премію імені Довженка отримав режисер Сергій Лозниця

26 Вересня 2019
2553
26 Вересня 2019
11:20

Державну премію імені Довженка отримав режисер Сергій Лозниця

2553
Міністр культури, молоді і спорту Володимир Бородянський вручив державну премію України імені Олександра Довженка режисеру Сергію Лозниці за створення ігрового, повнометражного фільму «Донбас».
Державну премію імені Довженка отримав режисер Сергій Лозниця
Державну премію імені Довженка отримав режисер Сергій Лозниця

Відповідне відео він оприлюднив у Facebook.

Під час вручення Володимир Бородянський подякував Сергію Лозниці: «Я дуже вдячний, що з вашим ім’ям Україна пов’язує відродження українського кіно і відродження культурної дипломатії. Те, що ви робите представляє Україну за кордоном. Це дуже добре, що нас знають не лише по проблемах, але й по мистецьких досягненнях – багато у чому це і ваша заслуга».

«Це велика честь для мене отримати таку важливу державну нагороду. <…> За свою 24-річну діяльність у сфері кіно, я зробив 25 картин – це стало можливим завдяки тому, що останні п’ять років змінилася ситуація. Завдяки роботі великої кількості людей, у тому числі – Держкіно Україна, Пилипа Іллєнка (нині ексголова Держкіно, – ДМ) і депутатам, які прийняли закон про кіно, і тих людей, які проголосували за фінансування», – сказав режисер Лозниця.

Він також висловив сподівання, що ситуація в сфері кіновиробництва буде покращуватися.

«І останні всі фестивалі не обходяться без українських фільмів, що взагалі дуже приємно. І хотілося б зберегти попередні. І та система, яка існувала, у принципі, вона показала себе життєздатною і я сподіваюся, що ви лише покращите її», – додав пан Лозниця.

Нагадаємо, що світова прем’єра драматичного фільму Сергія Лозниці «Донбас» спільного виробництва України, Німеччини, Франції, Нідерландів та Румунії, відбулася 9 травня 2018-го року. Фільм отримав нагороду за найкращу режисуру у програмі «Особливий погляд» на 71-му Каннському міжнародному фестивалі. Він також отримав гран-прі за найкращий фільм 15-го Фестивалю європейського кіно в Севільї, «Золотого павича» за найкращий фільм на 49-му Індійському міжнародному кінофестивалі у Гоа, «Срібну піраміду» - спеціальний приз журі найкращому режисерові - 40-го Каїрського міжнародного кінофестивалю.

Фото: Міністерство культури, молоді та спорту України

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2553
Читайте також
25.10.2018 14:30
Андрій Кокотюха
для «Детектора медіа»
6 504
27.09.2018 12:00
Ігор Грабович
для «Детектора медіа»
4 361
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду