Гончарук звинуватив «Страну.ua» у поширенні брехні та спробі «зловити хайп»

Гончарук звинуватив «Страну.ua» у поширенні брехні та спробі «зловити хайп»

25 Вересня 2019
1934
25 Вересня 2019
16:02

Гончарук звинуватив «Страну.ua» у поширенні брехні та спробі «зловити хайп»

1934
Прем’єр-міністр Олексій Гончарук звинуватив інтернет-видання «Страна.ua» у поширенні брехні та спробі «зловити хайп» після питання про його зв’язок із Антоном Геращенком, якого 25 вересня призначили заступником міністра внутрішніх справ України.
Гончарук звинуватив «Страну.ua» у поширенні брехні та спробі «зловити хайп»
Гончарук звинуватив «Страну.ua» у поширенні брехні та спробі «зловити хайп»

Це сталося на брифінгу після засідання Кабінету міністрів 25 вересня, передає «Українська правда».

Зокрема, журналістка «Страни.ua» поставила запитання: «Цією зимою ви разом з Антоном Геращенком презентували спільний проєкт – рух "Люди важливі". При чому, як говорять, саме Антон Геращенко його фінансував. Чи пов’язане з цим його сьогоднішнє призначення заступником міністра?».

Олексій Гончарук, своєю чергою, звинуватив видання в поширенні брехні: «Навіщо ви поширюєте брехню? Я з Антоном Геращенком ніяких рухів не презентував. Ви – ЗМІ, чи поширювач фейків, скажіть мені, будь ласка».

За словами прем’єра, він не втручається в кадрову політику міністрів, «якщо для цього немає достатніх підстав».

«Пан Аваков подав на позицію заступників шість людей. Одним з них є дійсно Антон Геращенко. Якщо в когось є інформація, що ця людина є, наприклад, злочинцем, – дайте мені це… Ви брешете: я не презентував із паном Геращенком жодних публічних рухів», – сказав він.

Зазначимо, що 24 вересня на сайті видання «Страна.ua» опублікували матеріал під назвою «Як "бридке каченя" Олексій Гончарук перетворився в прем'єр-міністра».

Водночас, за даними відкритих реєстрів, ГО «Люди важливі» була зареєстрована 14 грудня 2018 року. Її власниками значаться депутат Київради Сергій Гусовський, Олексій Гончарук та Віктор Андрусів. Останній 14 січня 2017 року став директором ГО «Український інститут майбутнього», серед власників якої значиться Антон Геращенко, а також – Тарас Березовець, Анатолій Амелін, Ігор Ліскі, Юрій Романенко та Олексій Скрипник. За даними видання «Радіо Свобода», на першій зустрічі руху в грудні 2018 року був присутній Антон Геращенко, тоді ще народний депутат та радник глави МВС Арсена Авакова.

Нагадаємо, 29 серпня Верховна Рада призначила Олексія Гончарука прем’єр-міністром України.

Олексій Гончарук 2 вересня 2019 року повідомив, що змінює формат проведення засідань уряду, відтепер на них не будуть присутні журналісти. Він уточнив, що з пресою міністри спілкуватимуться за результатами засідань.

Фото: Урядовий портал 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1934
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду