Вища рада правосуддя оновить сайт

Вища рада правосуддя оновить сайт

24 Вересня 2019
2816
24 Вересня 2019
11:00

Вища рада правосуддя оновить сайт

2816
24 вересня відкриють оновлений сайт Вищої ради правосуддя.
Вища рада правосуддя оновить сайт
Вища рада правосуддя оновить сайт

Про це «Детектору медіа» розповіла начальниця Управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності ВРП і керівниця пресцентру судової влади України Оксана Лисенко.

Сайт створений за підтримки проєкту Ради Європи «Право-Justice».

«Він передбачає багато нових сервісів, серед них – можливість пошуку. Крім того, він буде більш мультимедійним, буде більше відео, фото та новин. Буде в більш зручному для користувача вигляді подана інформація з реєстрів, зокрема – Реєстру повідомлень суддів про втручання в їх діяльність щодо здійснення правосуддя. Порядки денні будуть кореспондуватися із результатами, які оголошуються і оприлюднюються в день або на наступний день після засідання ВРП», – сказала вона.

За її словами, завдяки змінам на сайті рішення ВРП будуть доступні в режимі відкритих даних, відповідно до чинного законодавства в цій сфері.  

«Також ми реалізуємо можливість контекстного пошуку по рішеннях і документах Вищої ради правосуддя, пошук буде можливим за прізвищем заявника, судді, прокурора та інших учасників процесів, які тривають у ВРП.  Крім того, будуть у доступі анонси, онлайн-трансляції судових засідань ВРП та інших публічних заходів», – повідомила пані Лисенко.

Крім того, вона додала, що в процесі трансформації зараз знаходиться й сайт «Судової влади України»: «Це пов’язано із вимогами закону України про судоустрій і статус суддів, а саме: створення єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної судової системи, яка має об’єднати всіх учасників проваджень, які мають відношення до правосуддя – це не лише суди, це органи юстиції, слідчі органи тощо. Для, по-перше, електронного обміну документів, створення єдиної бази даних судів, трансформацій і модернізацій уже існуючих сервісів».

Оксана Лисенко уточнила, що цей процес довготривалий, він був розпочатий в рамках судової реформи два роки назад. Вона додала, що він досить дорогий, затратний як по часі, так і по ресурсам. Також 20 вересня запустили Telegram-канал, у якому поширюватимуть новини з порталу «Судова влада України».

Фото: Главком 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2816
Читайте також
22.06.2020 11:57
Світлана Остапа
«Детектор медіа»
1 609
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду