Суд переніс підготовче засідання за позовом Богдана проти «Схем» та НСТУ

Суд переніс підготовче засідання за позовом Богдана проти «Схем» та НСТУ

19 Вересня 2019
1823
19 Вересня 2019
12:29

Суд переніс підготовче засідання за позовом Богдана проти «Схем» та НСТУ

1823
Шевченківський районний суд Києва, який 19 вересня о 10:00 мав провести підготовче засідання в справі за позовом голови Офісу президента України Андрія Богдана щодо ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» та журналістів програми розслідувань «Схеми: корупція в деталях», відклав це засідання на 1 жовтня на 15:00.
Суд переніс підготовче засідання за позовом Богдана проти «Схем» та НСТУ
Суд переніс підготовче засідання за позовом Богдана проти «Схем» та НСТУ

Про це повідомляється на сайті суду.

Суд відклав засідання на прохання представника відповідачів. Головуючий суддя задовольнив клопотання про відкладення підготовчого судового засідання в справі з метою забезпечення права на підготовку та подачу відзиву на позовну заяву.

Як повідомляв ДМ, 20 серпня глава Офісу президента України Андрій Богдан подав до суду позов про захист честі, гідності та ділової репутації. Відповідачами в справі виступають ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» та журналісти програми розслідувань «Схеми: корупція в деталях» (проєкт «Радіо Свобода» та телеканалу «UA: Перший») Валерія Єгошина, Максим Савчук, Наталія Седлецька. Андрій Богдан також вимагає «спростувати недостовірну інформацію», однак деталі позову наразі не відомі.

У коментарі «Детектору медіа» головна редакторка Київського бюро «Радіо Свобода» Інна Кузнецова сказала, що не знає деталей позову, тому наразі не може прокоментувати цю ситуацію. Деталі вона обіцяла надати згодом.

Голова правління ПАТ «НСТУ» Зураб Аласанія в коментарі «Детектору медіа» сказав, що позов вони не отримали, тому позовні вимоги йому не відомі. Водночас він зауважив, що договір із програмою «Схеми» прописаний таким чином, що вся відповідальність на цьому проєкту. За його словами, НСТУ вже стикалася із подібними позовами раніше й вигравали їх.

Шевченківський районний суд Києва на 19 вересня на 10:00 призначив підготовче засідання в справі за позовом голови Офісу президента України Андрія Богдана.

23 серпня пресслужба ОПУ повідомила, що Андрій Богдан у позові просить спростувати інформацію про перетин ним 11 разів «білоруської повітряної ділянки кордону» у невідомому напрямку протягом 2018-2019 років та про шість перетинів російського кордону із 2014 року.

Нагадаємо, у квітні 2019 року Андрій Богдан в інтерв'ю «Українській правді заявляв, що «Радіо Свобода» оприлюднило неправдиву інформацію про його перельоти і він буде судитися. Насправді, журналісти «Радіо Свобода» не повідомляли про «11 польотів Богдана в Москву, 6 з них - через Білорусь». У матеріалі «Схем» ішлося лише про три поїздки в Росію з 2014 року, а також повідомлялось, що ще 11 разів Богдан перетинав «білоруську повітряну ділянку кордону» у невідомому напрямку протягом 2018-2019 років.

Фото: president.gov.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1823
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду