Лідери G7 підтримали проєкт «Репортерів без кордонів» щодо інформації й демократії

Лідери G7 підтримали проєкт «Репортерів без кордонів» щодо інформації й демократії

28 Серпня 2019
1036
28 Серпня 2019
13:30

Лідери G7 підтримали проєкт «Репортерів без кордонів» щодо інформації й демократії

1036
У французькому місті Біарріц на саміті 26 серпня лідери країн «Великої сімки» обговорили та домовилися про одностайну підтримку проєкту «Партнерство з питань інформації та демократії», який ініційований міжнародною правозахисною організацією «Репортери без кордонів» (RSF).
Лідери G7 підтримали проєкт «Репортерів без кордонів» щодо інформації й демократії
Лідери G7 підтримали проєкт «Репортерів без кордонів» щодо інформації й демократії

Про це повідомляється на сайті організації.

Цю ініціативу 20 країн мають підписати у вересні, коли проходитиме засідання Генеральної Асамблеї ООН.

Президент Франції Еммануель Макрон презентував відповідний проєкт лідерам G7 та закликав їх приєднатися.

Під час підсумкової пресконференції він сказав: «Ми офіційно домовились про одностайну підтримку "Партнерства з питань інформації та демократії", яке, як ви знаєте, є надзвичайно важливою ініціативою, започаткованою "Репортерами без кордонів" з багатьма партнерами, і яка була представлена на першому Паризькому форумі миру минулого листопада. Була проведена велика робота з економічними партнерами та урядами, які там були, вона була схвалена, і у вересні відбудеться офіційне підписання в кулуарах Генеральної Асамблеї ООН».

Нагадаємо, у листопаді 2018 року міжнародна правозахисна організація «Репортери без кордонів» ініціювала Пакт про інформацію та демократію, який підписали 25 світових діячів. Пакт застерігає: журналістика й інформація опинилися в небезпеці, а отже, загроза чатує на світову демократію.

Документ на шести сторінках перераховує демократичні гарантії, під якими слід підписатися світовим лідерам – право на достовірну інформацію, повагу до приватного життя, прозорість влади. Для цього пропонується створити «Міжнародну групу експертів з питань інформації та демократії», на кшталт того, що вже робиться у сфері захисту довкілля та клімату.

Керівник «Репортерів без кордонів» Крістоф Делуар висловив сподівання, що текст, який був складений з ініціативи очолюваної ним організації та підписаний 25 відомими особистостями, буде використаний світовими лідерами для впровадження цілої низки норм і правил для збереження права на якісну інформацію.

Фото: RSF

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1036
Читайте також
07.04.2019 13:00
Георгій Почепцов
«Детектор медіа»
0
03.01.2019 17:00
Катерина Толокольнікова
для «Детектора медіа»
10 507
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
micron
1701 дн. тому
Макрон - ставленник Ротшильдов, витрина имитационной демократии (псевдодемократии), не имеющей ничего общего с властью народа. Во Франции ещё в начале 60-х годов была выведена формула «RF=RF», раскрывающая вмешательство Ротшильдов в дела страны. Она гласит: République Française = Rothschild Frères, то есть «Французская Реcпублика = Братья Ротшильды». К тому времени из Банка Ротшильдов уже вышел президент Жорж Помпиду, который проработал у них дважды в 1954-1958 и в 1959-1962 годах, несмотря на то, что никакого отношения к банковскому делу не имел – был филологом по образованию с опытом работы в лицее. Впоследствии достоверным протеже Ротшильдов стал Николя Саркози, друг Эдуарда Ротшильда... Информацию эта публика использует исключительно как средство манипулирования гражданами, прикрываясь красивыми лозунгами.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду