detector.media
28.08.2019 13:30
Лідери G7 підтримали проєкт «Репортерів без кордонів» щодо інформації й демократії
Лідери G7 підтримали проєкт «Репортерів без кордонів» щодо інформації й демократії
У французькому місті Біарріц на саміті 26 серпня лідери країн «Великої сімки» обговорили та домовилися про одностайну підтримку проєкту «Партнерство з питань інформації та демократії», який ініційований міжнародною правозахисною організацією «Репортери без кордонів» (RSF).

Про це повідомляється на сайті організації.

Цю ініціативу 20 країн мають підписати у вересні, коли проходитиме засідання Генеральної Асамблеї ООН.

Президент Франції Еммануель Макрон презентував відповідний проєкт лідерам G7 та закликав їх приєднатися.

Під час підсумкової пресконференції він сказав: «Ми офіційно домовились про одностайну підтримку "Партнерства з питань інформації та демократії", яке, як ви знаєте, є надзвичайно важливою ініціативою, започаткованою "Репортерами без кордонів" з багатьма партнерами, і яка була представлена на першому Паризькому форумі миру минулого листопада. Була проведена велика робота з економічними партнерами та урядами, які там були, вона була схвалена, і у вересні відбудеться офіційне підписання в кулуарах Генеральної Асамблеї ООН».

Нагадаємо, у листопаді 2018 року міжнародна правозахисна організація «Репортери без кордонів» ініціювала Пакт про інформацію та демократію, який підписали 25 світових діячів. Пакт застерігає: журналістика й інформація опинилися в небезпеці, а отже, загроза чатує на світову демократію.

Документ на шести сторінках перераховує демократичні гарантії, під якими слід підписатися світовим лідерам – право на достовірну інформацію, повагу до приватного життя, прозорість влади. Для цього пропонується створити «Міжнародну групу експертів з питань інформації та демократії», на кшталт того, що вже робиться у сфері захисту довкілля та клімату.

Керівник «Репортерів без кордонів» Крістоф Делуар висловив сподівання, що текст, який був складений з ініціативи очолюваної ним організації та підписаний 25 відомими особистостями, буде використаний світовими лідерами для впровадження цілої низки норм і правил для збереження права на якісну інформацію.

Фото: RSF

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY