У Британії російський RT оштрафували на 200 тисяч фунтів

У Британії російський RT оштрафували на 200 тисяч фунтів

26 Липня 2019
1135
26 Липня 2019
15:51

У Британії російський RT оштрафували на 200 тисяч фунтів

1135
У Великій Британії медіарегулятор Ofcom оштрафував російський державний телеканал іномовлення RT на 200 тисяч фунтів стерлінгів (близько 6 млн грн) за серйозні порушення правил неупередженості в семи випусках новин і програмах про поточні події.
У Британії російський RT оштрафували на 200 тисяч фунтів
У Британії російський RT оштрафували на 200 тисяч фунтів

Про це 26 липня повідомляє ВВС.

Регулятор заявив, що порушення RT, зокрема, включали новини про отруєння Сергія та Юлії Скрипаль у Солсбері та конфлікт у Сирії. Зазначається, що порушення сталися в семи програмах, які транслювались в період з березня по квітень 2018 року. Програми здебільшого стосувалися «політичних суперечок, включаючи позицію українського уряду щодо нацизму та поводження з ромами». Регулятор також доручив каналу сповістити глядачів про результати розслідування.

У RT, своєю чергою, спростували звинувачення в порушеннях та розпочали судове провадження проти постанови Ofcom. Регулятор заявив, що не буде застосовувати штраф до завершення провадження.

«Поки ми продовжуємо оскаржувати легітимність самих рішень щодо порушення, ми вважаємо, що розмір запропонованого покарання є особливо недоречним та непропорційним за власним результатом Ofcom», – наголошується в заяві RT.

Нагадаємо, у березні 2018 року регулятор телевізійного та радіомовлення Великої Британії Ofcom попередив російський державний телеканал іномовлення Russia Today, що його ліцензію може бути скасовано.

Фото: Getty images

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1135
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду