Головред Liga.net відповів на експеримент із політичною «чорнухою»

Головред Liga.net відповів на експеримент із політичною «чорнухою»

17 Липня 2019
1850
17 Липня 2019
18:43

Головред Liga.net відповів на експеримент із політичною «чорнухою»

1850
Головний редактор Liga.net Борис Давиденко наполягає, що на сайті видання неможливо розмістити рекламний матеріал без відповідного маркування. Проте «робити це під миготливої ​​вивіскою "реклама" 45-го кегля» вони теж не будуть.
Головред Liga.net відповів на експеримент із політичною «чорнухою»
Головред Liga.net відповів на експеримент із політичною «чорнухою»

Відповідь головного редактора на журналістський експеримент видання MC Today розміщено на сайті Liga.net. Нагадаємо, у MC Today перевіряли, які українські видання погодяться розмістити «чорнуху» на кандидата в депутати та на яких умовах.

«На Liga.net не можна опублікувати рекламний матеріал без будь-яких рекламних позначок. Неможливо. Всі рекламні плашки вказані в футере. [...] Liga.net намагається заробляти на свою діяльність і робить це максимально чесно. Але ми не можемо повністю відкинути ситуацію на ринку і сказати, нехай у всіх конкурентів рекламні матеріали будуть виходити взагалі без плашок, або під написами "актуально", "важливо", "прес-реліз", "вибори", "новини компаній", а у нас тільки під миготливої ​​вивіскою "реклама" 45-го кегля. Через місяців шість нас просто не стане», - зазначив він.

Пан Давиденко розповів, що комерційна частина і редакція домовились, що остання затверджує всю політичну рекламу. За його словами, у 9 з 10 випадків вона не затверджується, тобто матеріали не публікуються з відповідною позначкою «Про вибори 2019», а за півроку таких матеріалів нібито вийшло лише три. При цьому головред зазначив, що реклама з цього блоку не виводиться в новинні стрічки.

При цьому він погодився з MC Today, що статті з плашкою «Про вибори 2019» можуть вводити в оману читача, оскільки пояснення щодо рекламного характеру таких матеріалів наявне лише в найнижчій частині сайту.

У MC Today також повідомляли, що в Liga.net розглянуть можливість розміщення інформації про опонентів замовника за гроші, якщо «матеріали будуть правдиві і без образ кандидатів».

«Цей висновок зроблений з листування з співробітником рекламного відділу. Якщо говорити по-простому, співробітник перевищив повноваження і написав оксюморон, який дослівно звучав так "якщо матеріали будуть правдиві і без образ". По-перше, я жодного разу ніде не бачив правдивого "размещалова", ще й без образ. По-друге, він вводив контрагента в оману і давав нездійсненні обіцянки. Як говорилося вище, вся політична реклама узгоджується з редакцією, і ніхто з редакторів політичні розборки опонентів не пропустить», - додав Борис Давиденко.

Він також зазначив, що Liga.net працює через агентство AdLove, «у якого крім Ліги ще десятки сайтів-партнерів», і ці сайти дійсно готові обговорювати та публікувати подібні замовні матеріали. 

Пізніше в статті MC Today були додані роз'яснення, що Liga.net відмовилася публікувати замовну статтю із чорнухою про кандидата.

Як писав «ДМ», видання MC Today запропонувало українським ЗМІ за гроші розмістити замовний матеріал («чорнуху») про кандидата в депутати від «Слуги народу» Давида Брауна. Низка медіа погодилися на відповідну пропозицію.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1850
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду