На конференції у Торонто висловили занепокоєння впливом Медведчука на українські медіа

На конференції у Торонто висловили занепокоєння впливом Медведчука на українські медіа

4 Липня 2019
1640

На конференції у Торонто висловили занепокоєння впливом Медведчука на українські медіа

1640
Також попросили звернути увагу на заяву ексжурналістів каналу ZIK, Медіаруху «Медіа за усвідомлений вибір» та громадських організацій щодо запобігання використанню українських телеканалів для просування прокремлівської пропаганди.
На конференції у Торонто висловили занепокоєння впливом Медведчука на українські медіа
На конференції у Торонто висловили занепокоєння впливом Медведчука на українські медіа

Про це повідомляє голова Наглядової ради ПАТ НСТУ, заступниця шеф-редактора «Детектора медіа» Світлана Остапа, яка перебуває у Канаді. 

Під час однієї з панельних дискусій на третій Конференції з питань реформ в Україні, що проходить цими днями в Торонто (Канада), говорили про інформаційну безпеку країни в контесті нещодавнього придбання соратником Віктора Медведчука Тарасом Козаком  інформаційного каналу ZIK (тепер пан Козак є власником каналів «112 Україна», NewsOne і ZIK).

Зокрема, менеджерка Реанімаційного пакету реформ (РПР) Олена Галушка під час свого виступу нагадала про важливість демонополізації інформаційного простору та прозорості фінансування медіа.

«Нещодавно близький до путінського оточення Віктор Медведчук купив в Україні низку телеканалів. Вони поширюють прокремлівську пропаганду, що абсолютно неприпустимо в країні, яка воює з Росією. Більшість інших провідних каналів України також належать олігархам. Тому важливо запровадити ефективні механізми демонополізації телевізійного простору, гарантувати прозорість фінансування. Крім того, слід захищати і підтримувати Суспільне мовлення», – сказала вона.

Громадський, політичний діяч у Канаді Юрій Шимко також у своїй промові висловив обурення щодо залежності інформаційних каналів «112 Україна», NewsOne і ZIK від Віктора Медведчука і попросив взяти до уваги заяву ексжурналістів каналу ZIK, Медіаруху «Медіа за усвідомлений вибір» та громадських організацій із закликом запобігти використанню українських телеканалів для просування прокремлівської пропаганди та повзучій окупації медіапростору Росією. 

На дискусії був присутній Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, якому в тому числі були адресовані ці промови. 

Нагадаємо, 14 червня 2019 року народний депутат від «Опозиційного блоку», соратник Віктора Медведчука Тарас Козак став новим і одноосібним власником обох юридичних осіб телеканалу ZIK – компаній «Міст ТБ» і ТРК «Нові комунікації». Таким чином, у медіаактиві Козака тепер три канали: «112 Україна», NewsOne і ZIK. Він створює медіахолдинг «Новини», який очолив телепродюсер Олексій Семенов.

Через зміну власника низка топменеджерів і телеведучих медіахолдингу ZIK заявили про звільнення.

Журналісти, громадські діячі та медіаексперти закликали керівництво України та органи правопорядку запобігти використанню українських телеканалів для просування прокремлівської пропаганди та повзучій окупації медіапростору Росією. Медіарух «Медіа за усвідомлений вибір» передав цю заяву журналістів ZIK Христі Фріланд і заступниці генсека Ради Європи

Фото: Фейсбук-сторінка Галини Петренко

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1640
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду