Найбільше регіональні ЗМІ пишуть про економіку – дослідження

Найбільше регіональні ЗМІ пишуть про економіку – дослідження

19 Червня 2019
2736
19 Червня 2019
13:06

Найбільше регіональні ЗМІ пишуть про економіку – дослідження

2736
З грудня 2018 по травень 2019 регіональні ЗМІ найбільше писали про економіку (32%), на другому місці – кримінал (21%). Найменш популярними виявились теми церкви (1,25%), ООС (2,11%) та освіти (2,48%).
Найбільше регіональні ЗМІ пишуть про економіку – дослідження
Найбільше регіональні ЗМІ пишуть про економіку – дослідження

Про це йдеться в спільному дослідженні VoxUkraine та компанії SemanticForce.

Зазначається, що було проаналізовано (фінальна вибірка) 452 071 публікацій на 159 сайтах регіональних медіа.

«32% (148 892) (публікацій, – ДМ) стосуються економіки. На другому місці зі значним відривом ідуть статті про кримінал (21%), на третьому – загальносуспільна тематика категорії “Інше” (16,8%) та публікації про культуру (8,58%) та політику (8,07%)», – йдеться в повідомленні.

Згідно з дослідженням, серед тем про економіку найпопулярнішими були – транспорт (45%), бізнес (19,2%) та бюджет (9,8%). Менше 1% статей про економіку становлять публікації  про макроекономічні показники (0,1%), інфляцію (0,2%) та валюту (0,5%).

Найменш популярними виявились теми церкви (1,25%), Операції Об’єднаних Сил (2,11%)  та освіти (2,48%). При цьому про церкву найбільше писали у грудні та січні, а про освіту та ООС пишуть приблизно рівномірно протягом кожного місяця останніх півроку.

У VoxUkraine відібрали регіональні медіа, які активно з ними співпрацюють, зокрема в рамках проекту VoxConnector, а також великі регіональні ЗМІ. Загалом до бази потрапило 159 регіональних онлайн-ЗМІ з усіх областей України. Протягом квітня-травня вони також опитали телефоном майже 80 ЗМІ.

Нагадаємо, за даними дослідження Інституту масової інформації, регіональні онлайн-ЗМІ з 5 по 11 квітня оприлюднили щонайменше 793 матеріали про кандидатів у президенти, що потрапили до другого туру виборів, серед них – про Петра Порошенко було опубліковано 55%, про Володимира Зеленського – 45% публікацій.

Фото: Днепр Час

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2736
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Наука Суспільству
1763 дн. тому
Статті про макроекономічні показники малочисельні тому, що українські економісти не розуміють об'єктивних законів обігу капіталів: праці-товару-грошей. У світі 194 країни. І тільки 30 країн - успішні. Їх успішність базується на (Вартість ВВП)=(ФЗП+ПФ). Тобто, НАРОД виробляє ВВП і споживає. Державне регулювання процесами вироблення-споживання ВВП існує. В Україні (Вартість ВВП) / (ФЗП+ПФ) = 3,25, тобто, НАРОД не може купити весь ВВП, який виробляє. Державне регулювання процесами вироблення-споживання ВВП НЕ існує. Існує суб’єктивне регулювання З/Пл власниками засобів виробництва ВВП і власниками (спекулянтами) ВВП при реалізації. Призначення соціально-економічної системи: стабільне просте і розширене відтворення соціального ресурсу, його якості і тривалості життя шляхом вироблення-споживання ВВП при освоєнні власних природних ресурсів. СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИХ НОРМ для ДОБРОБУТУ НАРОДА в Конституції України НЕМА. НАРОД таких НОРМ не вимагає, а олігархи такі НОРМИ ні коли не профінансують у ВР.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду