Держкомтелерадіо розпочав прийом заявок на здобуття премії імені Лесі Українки

Держкомтелерадіо розпочав прийом заявок на здобуття премії імені Лесі Українки

18 Червня 2019
1557
18 Червня 2019
16:46

Держкомтелерадіо розпочав прийом заявок на здобуття премії імені Лесі Українки

1557
Держкомтелерадіо розпочав прийом заявок на участь у конкурсі на здобуття премії імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва за 2019 рік. Заявки прийматимуть до 1 грудня.
Держкомтелерадіо розпочав прийом заявок на здобуття премії імені Лесі Українки
Держкомтелерадіо розпочав прийом заявок на здобуття премії імені Лесі Українки

Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

Зазначається, що премія присуджується щорічно в чотирьох номінаціях у розмірі 20 тисяч гривень кожна: літературні твори для дітей та юнацтва; художнє оформлення книжок для дітей та юнацтва; театральні вистави для дітей та юнацтва; кінотвори для дітей та юнацтва.

На здобуття премії висуваються оригінальні твори і роботи, опубліковані (оприлюднені) у завершеному вигляді протягом останніх трьох років, але не пізніше ніж за півроку до їх подання на конкурс. До участі у конкурсі не приймаються твори, що вже були відзначені іншими преміями.

Творчі спілки, національно-культурні та національно-просвітницькі товариства, видавництва і видавничі організації, редакції періодичних видань, вчені ради вищих навчальних закладів, наукові установи, асоціації вносять пропозиції щодо претендентів на здобуття премії та подають до Держкомтелерадіо такі документи:

  • клопотання про присудження Премії з короткою характеристикою твору та його автора у паперовій та електронній формі;
  • три примірники твору у друкованому вигляді (на диску);
  • розширену анотацію на твір у паперовій та електронній формі; копії відгуків у засобах масової інформації, рецензії (за наявності);
  • копії паспорта та реєстраційного номера облікової картки платника податку згідно з Державним реєстром фізичних осіб-платників податків, крім фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний орган державної податкової служби і мають відмітку у паспорті.

Заявку з поміткою «На здобуття премії Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва» слід надсилати до Держкомтелерадіо за адресою: 01001, м. Київ, вул. Прорізна, 2. Контактний телефон: (044) 278-03-11, e-mail: prima@comin.gov.

Нагадаємо, Комітет з присудження Премії Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва визначив лауреатів за 2018 рік. У номінації «Літературні твори для дітей та юнацтва» перемогу здобув  Іван Андрусяк за книги для малят «Зайчикова книжечка» та «Третій сніг». У номінації «Художнє оформлення книжок для дітей та юнацтва» лауреатом премії став Михайло Александров за художнє оформлення книги Сергія Товстенка  «Ремонт Летючих Чудес». У номінації «Театральні вистави для дітей та юнацтва» перемогла вистава  «Король Лев» Київського академічного обласного музично-драматичного театру імені Панаса Саксаганського. (Режисер-постановник - Артур Прокоп’єв). У номінації «Кінотвори для дітей та юнацтва»  премію дали анімаційному фільму Андрія Щербака «Причинна».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1557
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду