Телеканал «1+1» покаже серіал «Чорнобиль» від HBO

Телеканал «1+1» покаже серіал «Чорнобиль» від HBO

4 Червня 2019
5637
4 Червня 2019
15:50

Телеканал «1+1» покаже серіал «Чорнобиль» від HBO

5637
Телеканал «1+1» покаже серіал «Чорнобиль» від HBO про катастрофу на Чорнобильській АЕС.
Телеканал «1+1» покаже серіал «Чорнобиль» від HBO
Телеканал «1+1» покаже серіал «Чорнобиль» від HBO

Про це повідомляє прес-служба каналу.

Дату прем’єри на «1+1» не називають, однак зазначають, що це відбудеться «уже зовсім скоро».

Проект «Чорнобиль» описує трагічні події масштабної катастрофи на Чорнобильській АЕС, розповідає історії людей, які ліквідовували наслідки вибуху, та показує, що трапилось із тими, хто зазнав найбільшого радіоактивного опромінення.

За словами сценариста серіалу Крейга Мазіна, він опрацював усі матеріали про Чорнобильську катастрофу, аби точно передати події 1986 року, відвідав ЧАЕС у Прип’яті та спілкувався з колишніми мешканцями міста.

Знімання проекту проходили на території Києва, Прип’яті та Литви.

«Кадри з міста Прип’ять показують здебільшого наприкінці серіалу, аби глядачі побачили наслідки катастрофи ― спустошені оселі, покинуті дитячі іграшки, останки жертв, чиї долі скінчились трагічно, та речі, що описують побут, захоплення та щоденні щасливі турботи родин, чиї життя зруйнувала аварія на ЧАЕС. На території Києва були відзняті важливі сцени з головними акторами серіалу. Литовське місто Вільнюс стало одним зі спальних районів Прип’яті, а локацією для зйомок подій всередині ЧАЕС стала Інгалінська атомна електростанція, яка припинила роботу у 2009 році, її реактори за конструкцією максимально схожі на Чорнобильську атомну станцію», – йдеться в повідомленні.

У серіалі знялися: британський актор Джарред Харріс, шведський актор Стеллан Скарсгард та британська акторка Емілі Уотсон.

Українську телепрем’єру серіалу «Чорнобиль» можна буде подивитися в ефірі каналу «1+1», а також онлайн на VOD-платформі 1+1 Video.

Нагадаємо, міні-серіал «Чорнобиль» виробництва американської компанії HBO посів перше місце у рейтингу популярності International Movie Data Base, обігнавши навіть «Гру престолів». Окремі епізоди серіалу знімали в Україні.

Фото: прес-служба «1+1»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5637
Читайте також
11.06.2019 12:00
Ігор Грабович
для «Детектора медіа»
4 711
10.05.2019 12:00
Ярослав Підгора-Гвяздовський
для «Детектора медіа»
3 490
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду