Комітет свободи слова порадив Міноборони створити бюлетень «Народна армія»

Комітет свободи слова порадив Міноборони створити бюлетень «Народна армія»

21 Березня 2019
2599
21 Березня 2019
15:10

Комітет свободи слова порадив Міноборони створити бюлетень «Народна армія»

2599
А також погодився на пропозицію забезпечити на безоплатній основі додаткову передплату газети «Голос України» для військовослужбовців в ООС.
Комітет свободи слова порадив Міноборони створити бюлетень «Народна армія»
Комітет свободи слова порадив Міноборони створити бюлетень «Народна армія»

Члени Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики на черговому засіданні 20 березня 2019 року розглянули звернення начальника Генерального штабу – головнокомандувача Збройних Сил України, генерала армії України Віктора Муженка щодо необхідності забезпечення на безоплатній основі додаткової передплати газети «Голос України» для військовослужбовців, які безпосередньо виконують завдання в районі проведення операції об’єднаних сил.

Голова комітету Вікторія Сюмар порадила Міністерству оборони створити бюлетень «Народна армія» та фінансувати його з бюджету оборонного відомства. На думку голови комітету, такий офіційний бюлетень заповнив би нішу, що виникла після припинення випуску однойменної армійської газети. За її словами, Міноборони саме винне, що не передбачило певну норму в законодавстві і забуло про газету «Народна армія». «А комітет свободи слова зробив все можливе, щоб зберегти армійську газету під час реформування друкованих держаних та комунальних ЗМІ до закінчення воєнних дій на Сходу України», – сказала Вікторія Сюмар.

Комітет вирішив звернутися до Міністерства оборони України з пропозицією розглянути питання про створення та належне фінансування офіційного бюлетеня МОУ «Народна армія». Також члени комітету підтримали більшістю голосів (перша заступниця голови комітету Ольга Червакова виступила проти) пропозицію начальника Генерального штабу ЗСУ – забезпечити на безоплатній основі додаткову передплату газети «Голос України» для військовослужбовців, які безпосередньо виконують завдання в районі проведення ООС.

Ольга Червакова виступила категорично проти додаткового накладу «Голосу України», вона переконана, що ця газета, а також «Урядовий кур’єр» мають роздержавитися, як і всі інші державні друковані видання.

Нагадаємо, в Україні 31 грудня 2018 року завершилася трирічна реформа державних та комунальних друкованих ЗМІ. Газети «Народна армія», «Голос України» та «Урядовий кур’єр» були виведені з під дії закону про реформування.

Нагадаємо, станом на 28 січня 2019 року реформовано 507 друкованих ЗМІ та редакцій, а саме: 480 - комунальних, що складає близько 80 % від загальної кількості видань, що реально виходили, 27 - державних, що складає близько 33 % від загальної кількості видань, що реально виходили.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2599
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду