Рада ухвалила постанову про невідкладне розслідування фактів корупції в оборонному секторі

Рада ухвалила постанову про невідкладне розслідування фактів корупції в оборонному секторі

28 Лютого 2019
1582
28 Лютого 2019
15:40

Рада ухвалила постанову про невідкладне розслідування фактів корупції в оборонному секторі

1582
28 лютого Верховна Рада України ухвалила постанову №10104 «Про невідкладне розслідування фактів, оприлюднених у засобах масової інформації щодо зловживань в державному концерні «Укроборонпром» та причетності до цього посадових осіб».
Рада ухвалила постанову про невідкладне розслідування фактів корупції в оборонному секторі
Рада ухвалила постанову про невідкладне розслідування фактів корупції в оборонному секторі

За ухвалення відповідного рішення проголосували 229 народних депутатів, повідомляє «Укрінформ».

Метою постанови є невідкладне проведення Тимчасовою слідчою комісією Верховної Ради України розслідування фактів, оприлюднених у засобах масової інформації щодо зловживань в державному концерні «Укроборонпром» та причетності до цього посадових осіб.

«Цією постановою ми розширюємо повноваження вже діючої ТСК щодо розслідування фактів корупції в оборонній сфері. І тому ми вважаємо, що ТСК тепер повинна мати повноваження щодо досліджень фактів, які торкаються і 2018-2019 років. Ми вважаємо, що ТСК має провести публічне засідання, на яке (потрібно - ред.) запросити Генерального прокурора, САП, НАБУ, Міністерство оборони, державний концерн "Укроборонпром", посадових осіб, причетних до цих фактів», – уточнив співавтор документу, голова фракції «Народний фронт» Максим Бурбак.

Документом доручається ТСК провести у найкоротший термін це розслідування.

Співавтори цієї постанови – голова фракції «Народний Фронт» Максим Бурбак і лідер фракції «Блок Петра Порошенка» Артур Герасимов – передбачають, що її ухвалення сприятиме проведенню всебічного, неупередженого розслідування фактів, оприлюднених у засобах масової інформації щодо зловживань в «Укроборонпромі» та причетності до цього посадових осіб.

Нагадаємо, розслідування «Друзі президента крадуть на оборонці (секретні переписки)» було оприлюдненого 25 лютого. Автока матеріалу – журналістка Леся Іванова. Розслідування - про суми «відкатів» і схеми розкрадання мільйонів в оборонній сфері. За даними журналістів, безпосереднім учасником цих схем був син заступника секретаря Ради нацбезпеки і оборони Олега Гладковського Ігор Гладковський.

Ігор Гладковський сказав, що подаватиме на журналістів до суду. У державному концерні «Укроборонпром» заявили, що журналісти «здійснили маніпулятивний виклад окремих розрізнених даних і не вказали джерел її отримання інформації».

Президент України Петро Порошенко закликав правоохоронні органи перевірити інформацію, викладену в розслідуванні програми «Наші гроші» та підтримав відсторонення першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського на час проведення розслідування.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1582
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду