detector.media
28.02.2019 15:40
Рада ухвалила постанову про невідкладне розслідування фактів корупції в оборонному секторі
Рада ухвалила постанову про невідкладне розслідування фактів корупції в оборонному секторі
28 лютого Верховна Рада України ухвалила постанову №10104 «Про невідкладне розслідування фактів, оприлюднених у засобах масової інформації щодо зловживань в державному концерні «Укроборонпром» та причетності до цього посадових осіб».

За ухвалення відповідного рішення проголосували 229 народних депутатів, повідомляє «Укрінформ».

Метою постанови є невідкладне проведення Тимчасовою слідчою комісією Верховної Ради України розслідування фактів, оприлюднених у засобах масової інформації щодо зловживань в державному концерні «Укроборонпром» та причетності до цього посадових осіб.

«Цією постановою ми розширюємо повноваження вже діючої ТСК щодо розслідування фактів корупції в оборонній сфері. І тому ми вважаємо, що ТСК тепер повинна мати повноваження щодо досліджень фактів, які торкаються і 2018-2019 років. Ми вважаємо, що ТСК має провести публічне засідання, на яке (потрібно - ред.) запросити Генерального прокурора, САП, НАБУ, Міністерство оборони, державний концерн "Укроборонпром", посадових осіб, причетних до цих фактів», – уточнив співавтор документу, голова фракції «Народний фронт» Максим Бурбак.

Документом доручається ТСК провести у найкоротший термін це розслідування.

Співавтори цієї постанови – голова фракції «Народний Фронт» Максим Бурбак і лідер фракції «Блок Петра Порошенка» Артур Герасимов – передбачають, що її ухвалення сприятиме проведенню всебічного, неупередженого розслідування фактів, оприлюднених у засобах масової інформації щодо зловживань в «Укроборонпромі» та причетності до цього посадових осіб.

Нагадаємо, розслідування «Друзі президента крадуть на оборонці (секретні переписки)» було оприлюдненого 25 лютого. Автока матеріалу – журналістка Леся Іванова. Розслідування - про суми «відкатів» і схеми розкрадання мільйонів в оборонній сфері. За даними журналістів, безпосереднім учасником цих схем був син заступника секретаря Ради нацбезпеки і оборони Олега Гладковського Ігор Гладковський.

Ігор Гладковський сказав, що подаватиме на журналістів до суду. У державному концерні «Укроборонпром» заявили, що журналісти «здійснили маніпулятивний виклад окремих розрізнених даних і не вказали джерел її отримання інформації».

Президент України Петро Порошенко закликав правоохоронні органи перевірити інформацію, викладену в розслідуванні програми «Наші гроші» та підтримав відсторонення першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського на час проведення розслідування.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY