Держкомтелерадіо не дозволив ввезти в Україну ще 19 книжок із ознаками російської пропаганди

Держкомтелерадіо не дозволив ввезти в Україну ще 19 книжок із ознаками російської пропаганди

19 Лютого 2019
1440
19 Лютого 2019
21:00

Держкомтелерадіо не дозволив ввезти в Україну ще 19 книжок із ознаками російської пропаганди

1440
Держкомтелерадіо відмовив ТОВ «Дресс Шоу», ТОВ «Ельга-Україна», ТОВ «Перо» та ТОВ «Форс Україна» у видачі дозволів на ввезення з території РФ 19 книжок, у яких експерти виявили ознаки пропаганди держави-агресора.
Держкомтелерадіо не дозволив ввезти в Україну ще 19 книжок із ознаками російської пропаганди
Держкомтелерадіо не дозволив ввезти в Україну ще 19 книжок із ознаками російської пропаганди

Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

Зазначено, що відмову надано на підставі висновків експертної ради Держкомтелерадіо з питань аналізу та оцінки видавничої продукції щодо віднесення її до такої, яка не дозволена до розповсюдження на території України.

Так, ознаки російської пропаганди експерти знайшли у кількох книгах московського видавництва «Альпина Паблишер». Зокрема, книга бізнес-консультанта Сергія Бехтерева «Как работать в рабочее время: правила победы над офисным хаосом» побудована на прикладах роботи владних структур РФ, а у книзі Ігоря Намаконова «Кроссфит мозга: Как подготовить себя к решению нестандартных задач» повторюються слова «Россия удивительная и удивляющая страна, а мы, ее граждане, удивительные люди».

У книзі журналістки московських глянцевих видань Ніно Біліходзе «Грузинская кухня: любовь на вкус» (ТОВ «Ексмо») використано коментарі росіян, імена яких внесено Міністерством культури України до Переліку осіб, що створюють загрозу національній безпеці. Також під заборону потрапила книга Наталії Малиновської «Записки практикующей ведьмы» (видавництво «АСТ»), передмова до якої рекламує російські телеканали.

Крім того, заборонені до ввезення в Україну низка дитячих книжок та книги авторів радянської доби, в оформленні яких використовується комуністична та російська символіка. Також у книгарнях не з’явиться книга російського автора Мартина Догерті «Мир викингов. Повседневная жизнь Детей Одина» (видавництво «Эксмо»), у якій «фальсифікуються історичні факти, а культурні пам’ятки доби Київської Русі називаються російськими».

Як відомо, 20 травня 2017 року набула чинності постанова Кабінету Міністрів України  №262 «Деякі питання видачі (відмови у видачі, анулювання) дозволу на ввезення видавничої продукції, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України». Відтоді Держкомтелерадіо надав 2382 відмови у видачі дозволів.

На підставі негативних висновків експертної ради надано 150 відмов у видачі дозволів на ввезення 650 500 примірників видань антиукраїнського змісту, а також прийнято рішення про анулювання 1 виданого раніше дозволу.

Ще 2232 відмови надано внаслідок подання не в повному обсязі пакетів документів, необхідних для одержання дозволу, або виявлення у поданих документах недостовірних відомостей.

Нагадаємо, що у 2018 році Держкомтелерадіо надав 97 відмов у видачі дозволів на ввезення 477 тис. примірників видань антиукраїнського змісту, складено 27 протоколів про штрафи на понад 1 млн грн.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1440
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду