У США можуть накласти на Facebook «рекордно високий штраф» - джерело

У США можуть накласти на Facebook «рекордно високий штраф» - джерело

19 Січня 2019
1464
19 Січня 2019
13:45

У США можуть накласти на Facebook «рекордно високий штраф» - джерело

1464
Очікується, що сума штрафу буде набагато більшою, ніж 22,5 млн доларів – саме стільки мусив заплатити Google у 2012 році за подібними обвинуваченнями у порушенні умов конфіденційності користувачів. Тоді цей штраф назвали рекордним.
У США можуть накласти на Facebook «рекордно високий штраф» - джерело
У США можуть накласти на Facebook «рекордно високий штраф» - джерело

Про це повідомляє The Washington Post з посиланням на обізнані джерела.

Зазначається, що рішення про накладення на компанію Facebook штрафу через порушення нею умов конфіденційності користувачів та передачі особистих даних компанії Cambridge Analytica під час виборів у Штатах приймає Федеральна комісія з питань торгівлі США.

Як повідомляють джерела видання, нещодавно американські регулятори провели зустріч, щоб обговорити накладення рекордного штрафу на Facebook за порушення юридично обов'язкового договору з урядом про захист конфіденційності персональних даних користувачів.

Суму штрафу наразі не визначено, проте очікується, що вона буде в рази більшою, ніж сума штрафу для компанії Google у 2012 році за аналогічними звинуваченнями - 22,5 мільйони доларів. Тоді ця сума встановила рекорд найсуворішого покарання за порушення угоди з урядом США щодо збереження конфіденційності користувачів.

Наприкінці березня The New York Times та The Observer of London опублікували матеріали, в яких викрили значний витік персональних даних користувачів Facebook в обхід правил соцмережі. Згідно з внутрішнім розслідуванням Facebook, компанія Cambridge Analytica могла отримати доступ до даних 87 мільйонів користувачів Facebook. Детально про роботу компанії Cambridge Analytica та як був організований збір даних користувачів можна почитати в огляді на MediaSapiens.

Внаслідок витоку даних акції Facebook впали в ціні, що завдало компанії збитків на близько $5 млрд. Компанія анонсувала низку змін в правилах соцмережі, наприклад спрощене керування особистими даними та можливість очистити історію переглядів й пообіцяла «повернутися до свого коріння» та зосередитися на інтересах своїх користувачів.

У жовтні 2018 року управління комісара з питань інформації Великої Британії оштрафувало Facebook на 500 тисяч доларів за витік даних до Cambridge Analytica.

У вересні 2018 виявилося, що до даних понад 50 мільйонів користувачів невідомі могли отримати доступ через функцію «переглянути сторінку як».

У листопаді 2018 хакери виклали в мережу дані 257 тис. користувачів Facebook. Серед викладених даних найбільше представлена Україна — 47 тисяч користувачів. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1464
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду