detector.media
19.01.2019 13:45
У США можуть накласти на Facebook «рекордно високий штраф» - джерело
У США можуть накласти на Facebook «рекордно високий штраф» - джерело
Очікується, що сума штрафу буде набагато більшою, ніж 22,5 млн доларів – саме стільки мусив заплатити Google у 2012 році за подібними обвинуваченнями у порушенні умов конфіденційності користувачів. Тоді цей штраф назвали рекордним.

Про це повідомляє The Washington Post з посиланням на обізнані джерела.

Зазначається, що рішення про накладення на компанію Facebook штрафу через порушення нею умов конфіденційності користувачів та передачі особистих даних компанії Cambridge Analytica під час виборів у Штатах приймає Федеральна комісія з питань торгівлі США.

Як повідомляють джерела видання, нещодавно американські регулятори провели зустріч, щоб обговорити накладення рекордного штрафу на Facebook за порушення юридично обов'язкового договору з урядом про захист конфіденційності персональних даних користувачів.

Суму штрафу наразі не визначено, проте очікується, що вона буде в рази більшою, ніж сума штрафу для компанії Google у 2012 році за аналогічними звинуваченнями - 22,5 мільйони доларів. Тоді ця сума встановила рекорд найсуворішого покарання за порушення угоди з урядом США щодо збереження конфіденційності користувачів.

Наприкінці березня The New York Times та The Observer of London опублікували матеріали, в яких викрили значний витік персональних даних користувачів Facebook в обхід правил соцмережі. Згідно з внутрішнім розслідуванням Facebook, компанія Cambridge Analytica могла отримати доступ до даних 87 мільйонів користувачів Facebook. Детально про роботу компанії Cambridge Analytica та як був організований збір даних користувачів можна почитати в огляді на MediaSapiens.

Внаслідок витоку даних акції Facebook впали в ціні, що завдало компанії збитків на близько $5 млрд. Компанія анонсувала низку змін в правилах соцмережі, наприклад спрощене керування особистими даними та можливість очистити історію переглядів й пообіцяла «повернутися до свого коріння» та зосередитися на інтересах своїх користувачів.

У жовтні 2018 року управління комісара з питань інформації Великої Британії оштрафувало Facebook на 500 тисяч доларів за витік даних до Cambridge Analytica.

У вересні 2018 виявилося, що до даних понад 50 мільйонів користувачів невідомі могли отримати доступ через функцію «переглянути сторінку як».

У листопаді 2018 хакери виклали в мережу дані 257 тис. користувачів Facebook. Серед викладених даних найбільше представлена Україна — 47 тисяч користувачів. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY