У Литві розглянуть скарги на канали «Россия 24» та РБК

У Литві розглянуть скарги на канали «Россия 24» та РБК

16 Січня 2019
1129
16 Січня 2019
16:36

У Литві розглянуть скарги на канали «Россия 24» та РБК

1129
Литовська комісія з питань телебачення та радіомовлення (ЛКТРМ) наступного тижня розгляне питання щодо можливого порушення телеканалами «Россия 24» та PBK Lietuva у матеріалах про партизанський рух у радянські роки та про події 13 січня 1991 року у Литві
У Литві розглянуть скарги на канали «Россия 24» та РБК
У Литві розглянуть скарги на канали «Россия 24» та РБК

Про це повідомляє видання Delfi.lt.

За словами голови Комісії Мантаса Мартишюса, скаргу на «Россия 24» подали консерватори Лауринас Касчюнас та Аудронюс Ажубаліс.

Видання пише, що у репортажі російського каналу про вручення Премії свободи партизанам сказано, що вони «боролися на стороні Гітлера» та вбили «тисячі мирних мешканців».

За словами пана Мартишюса, ще одна скарга стосується PBK Lietuva: «Є скарга ще одного громадянина на канал "РБК", в ній йдеться про те, що в новинній передачі "Время" містилася інформація, що ображає і принижує учасників подій 13 січня 1991 року… Це може бути інформацієя, що підбурює до нетерпимості».

Видання нагадує, що раніше через підбурювання до війни та ненависті Литва застосовувала щодо деяких російських каналів обмеження на трансляцію терміном в один рік.

 

Фото: DELFI / Tomas Vinickas

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1129
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
12345
1925 дн. тому
Не "РБК", а "Первый Балтийский канал".
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду