detector.media
09.01.2019 17:20
У Туреччині засудили журналістку за матеріал про «райські папери»
У Туреччині засудили журналістку за матеріал про «райські папери»
Журналістку засудили за позовом колишнього прем’єр-міністра Туреччини та його синів.

8 січня суд у Стамбулі (Туреччина) засудив журналістку Пелін Ункер до 13,5 місяців ув’язнення та штрафу в розмірі 8600 лір ($1570) за «образу і наклеп на посадовця» в матеріалі для турецької газети Cumhuriyet, у якій вона більше не працює, а нині є співробітницею Deutsche Welle. Про це пише Deutsche Welle.

Журналістку засудили за матеріал про так звані «райські папери», в якому вона пов’язала синів на той момент прем’єр-міністра країни Біналі Їлдирима з п’ятьма офшорними компаніями на Мальті. Біналі Їлдирим і двоє його синів подали позов проти Пелін Ункер у листопаді 2017 року.

Рішення суду не передбачає негайного ув’язнення, а дає можливість подати апеляцію. Пелін Ункер повідомила Deutsche Welle, що подаватиме апеляцію, і сказала, що рішення було для неї очікуваним.

Речник Deutsche Welle Крістоф Юмпельт сказав, що розвиток подій щодо свободи преси та свободи слова в Туреччині «викликає багато запитань протягом тривалого часу». «З кожним наступним несправедливим вироком проти журналістів турецька влада дедалі більше згортає свободу преси», – сказав він.

Нагадаємо, увечері 24 грудня в Туреччині звільнили з-під варти австрійського студента-політолога та публіциста Макса Цірнгаста, заарештованого у вересні за звинуваченням у причетності до організації, визнаної в Туреччині терористичною.

Фото: Deutsche Welle

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY