Канал CBS відмовив владі Єгипту, яка просила не показувати інтерв'ю з президентом

Канал CBS відмовив владі Єгипту, яка просила не показувати інтерв'ю з президентом

6 Січня 2019
1435

Канал CBS відмовив владі Єгипту, яка просила не показувати інтерв'ю з президентом

1435
Президент Єгипту Абдель аль-Фаттах ас-Сісі дав інтерв'ю для програми «60 хвилин» на телеканалі CBS. Незабаром після цього, повідомляє канал, посол Єгипту зв'язався з представниками CBS і заявив, що інтерв'ю не можна випускати в ефір.
Канал CBS відмовив владі Єгипту, яка просила не показувати інтерв'ю з президентом
Канал CBS відмовив владі Єгипту, яка просила не показувати інтерв'ю з президентом

Про це повідомляє «BBC News Україна».

Так, на каналі CBS заявили, що виконувати прохання посла не збираються. Планується, що програму покажуть вже сьогодні, 6 січня.

За повідомленням телеканалу, під час інтерв'ю президента запитували, зокрема, про розгін у 2013 році прихильників демократично обраного президента Мухаммеда Мурсі, здійснений військовими. Тоді понад 900 людей були вбиті. Більшість з них були прихильниками ісламістського руху «Брати мусульмани», який наразі в Єгипті визнаний терористичним.

Ас-Сісі на той момент був міністром оборони Єгипту. Журналіст CBS запитав у нього, чи віддавав він наказ відкривати вогонь по протестувальникам.

«Там були тисячі озброєних людей. Ми випробували всі можливі мирні методи, аби їх розігнати», - відповів президент.

Однак організація Human Rights Watch повідомляє, що озброєними були лише кілька людей, а систематичні вбивства можуть говорити про те, що це була частина цілеспрямованої політики та злочин проти людяності.

Також президента також запитали про звіти правозахисників, в яких йдеться про 60 тисяч політичних активістів, арештованих у Єгипті з 2013 року.

«Я уявлення не маю, звідки вони взяли цю цифру. Я вже говорив, що в Єгипті немає політичних в'язнів. Коли існує меншість, що намагається нав'язати свою екстремістську ідеологію, ми змушені втручатися, і немає значення, скільки їх», - заявив ас-Сісі.

Представники телеканалу не наводять точної цитати посла Єгипту, який вимагав не пускати інтерв'ю в ефір, але кажуть, що він заявив, ніби інформація про придушення інакодумців у Єгипті - «це не той тип новин, який уряд пана ас-Сісі хотів би поширювати».

Крім того, за повідомленнями CBS, президент Єгипту підтвердив, що його країна співпрацює з Ізраїлем у боротьбі проти терористів у Північному Синаї. У цьому регіоні Єгипту впродовж останніх років ісламісти періодично вчиняють напади на єгипетські збройні сили, поліцію і мирних жителів. Раніше, коли ЗМІ повідомляли про участь Ізраїлю у боротьбі з терористами на Синаї, Єгипет наполягав, що це не відповідає дійсності, і просив не поширювати недостовірну інформацію.

Єгипетська влада поки офіційно не коментувала інформацію, поширену CBS.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1435
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду