detector.media
06.01.2019 18:00
Канал CBS відмовив владі Єгипту, яка просила не показувати інтерв'ю з президентом
Канал CBS відмовив владі Єгипту, яка просила не показувати інтерв'ю з президентом
Президент Єгипту Абдель аль-Фаттах ас-Сісі дав інтерв'ю для програми «60 хвилин» на телеканалі CBS. Незабаром після цього, повідомляє канал, посол Єгипту зв'язався з представниками CBS і заявив, що інтерв'ю не можна випускати в ефір.

Про це повідомляє «BBC News Україна».

Так, на каналі CBS заявили, що виконувати прохання посла не збираються. Планується, що програму покажуть вже сьогодні, 6 січня.

За повідомленням телеканалу, під час інтерв'ю президента запитували, зокрема, про розгін у 2013 році прихильників демократично обраного президента Мухаммеда Мурсі, здійснений військовими. Тоді понад 900 людей були вбиті. Більшість з них були прихильниками ісламістського руху «Брати мусульмани», який наразі в Єгипті визнаний терористичним.

Ас-Сісі на той момент був міністром оборони Єгипту. Журналіст CBS запитав у нього, чи віддавав він наказ відкривати вогонь по протестувальникам.

«Там були тисячі озброєних людей. Ми випробували всі можливі мирні методи, аби їх розігнати», - відповів президент.

Однак організація Human Rights Watch повідомляє, що озброєними були лише кілька людей, а систематичні вбивства можуть говорити про те, що це була частина цілеспрямованої політики та злочин проти людяності.

Також президента також запитали про звіти правозахисників, в яких йдеться про 60 тисяч політичних активістів, арештованих у Єгипті з 2013 року.

«Я уявлення не маю, звідки вони взяли цю цифру. Я вже говорив, що в Єгипті немає політичних в'язнів. Коли існує меншість, що намагається нав'язати свою екстремістську ідеологію, ми змушені втручатися, і немає значення, скільки їх», - заявив ас-Сісі.

Представники телеканалу не наводять точної цитати посла Єгипту, який вимагав не пускати інтерв'ю в ефір, але кажуть, що він заявив, ніби інформація про придушення інакодумців у Єгипті - «це не той тип новин, який уряд пана ас-Сісі хотів би поширювати».

Крім того, за повідомленнями CBS, президент Єгипту підтвердив, що його країна співпрацює з Ізраїлем у боротьбі проти терористів у Північному Синаї. У цьому регіоні Єгипту впродовж останніх років ісламісти періодично вчиняють напади на єгипетські збройні сили, поліцію і мирних жителів. Раніше, коли ЗМІ повідомляли про участь Ізраїлю у боротьбі з терористами на Синаї, Єгипет наполягав, що це не відповідає дійсності, і просив не поширювати недостовірну інформацію.

Єгипетська влада поки офіційно не коментувала інформацію, поширену CBS.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY