Топ-20 новин «Детектора медіа» 2018 року: вибір читачів

Топ-20 новин «Детектора медіа» 2018 року: вибір читачів

31 Грудня 2018
2103
31 Грудня 2018
13:00

Топ-20 новин «Детектора медіа» 2018 року: вибір читачів

2103
Які медійні події найбільше цікавили читачів «Детектора медіа» в 2018 році.
Топ-20 новин «Детектора медіа» 2018 року: вибір читачів
Топ-20 новин «Детектора медіа» 2018 року: вибір читачів

Традиційно напередодні Нового року ми підготували добірки новин і статей, які стали найпопулярнішими серед читачів сайтів ГО «Детектор медіа» в році, що минає. Топ-20 матеріалів сайту «Суспільне. Детектор медіа» читайте тут. Топ-15 новин та статей сайту MediaSapiens — тут.

Зараз до вашої уваги — 20 новин сайту «Детектор медіа», що набрали найбільше переглядів (від 10 до 64 тис.). Пропонуємо пригадати найважливіші, на думку читачів, медійні події цього року за категоріями (розділами сайту «Детектор медіа»).

Спільнота

Справу про інсценування Службою безпеки України вбивства журналіста Аркадія Бабченка пам’ятатимуть, мабуть, як одну з найгучніших подій 2018 року в Україні. Але не новини про його «смерть» та «воскресіння» читали на «Детекторі медіа» найбільше. У рубриці «Спільнота» найпопулярнішою новиною року стало те, що керівниця білоруського видання «Белсат» Агнешка Ромашевська-Ґузи назвала голову «Репортерів без кордонів» Крістофа Делюара «корисним ідіотом», бо той заявив, що вважає спецоперацію СБУ маніпуляцією й новим кроком в інформаційній війні:

«Керівник “Белсату” назвала голову “Репортерів без кордонів” “корисним ідіотом” через його реакцію на справу Бабченка» (17 162 переглядів);

«“Інтер” не пішов на умови активістів, активісти планують пікетувати дім Льовочкіна (ОНОВЛЕНО)» (12 151 переглядів).

Інфопростір

Лише дві новини цієї рубрики увійшли до двадцятки найбільш читаних новин сайту «Детектор медіа». Але на першому місці з великим відривом — історія про скандальний випуск програми «Вечірній квартал» на самому початку 2018 року, який містив сценку про «камінг-аут актора ніжинського ТЮГу». Телеканалу «1+1» довелося вибачатися, новину про це на «Детекторі медіа» прочитали майже 42 тисячі разів:

«“1+1” вибачився за жарти “Вечірнього кварталу” про ЛГБТ-спільноту» (41 939 переглядів);

«“Інтер” не покаже випуск програми “Орел и решка” з КНДР цієї неділі» (12 537 переглядів).

Ринок

Найпопулярніші новини рубрики «Ринок» цього року стосувалися «Радіо Ера», яке ще наприкінці жовтня 2017 року придбала компанія Dragon Capital та переформатувала його на «Радіо НВ». А також каналу «Інтер», оштрафованого Нацрадою в липні на 4 млн грн за розпалювання ворожнечі концертом до Дня перемоги:

«“Радіо Ера” перезапуститься на початку березня та матиме робочу назву “Радіо НВ” — Валерій Калниш» (17 303 переглядів);

«Нацрада оштрафувала “Інтер” на 4 млн грн — канал звернеться до суду» (17 236 переглядів);

«“Радіо Ера” припинило мовлення в прямому ефірі» (16 384 переглядів);

«“Інтер” і НТН кодуватимуть супутниковий сигнал системою BISS на час трансляції футболу» (15 129 переглядів);

«“112 Україна” припинив співпрацю з “Радіо Свобода” через зміну редполітики та топ-менеджменту каналу — Симоніна» (13 848 переглядів);

«“Телетріумф-2018” оголосив переможців (ПОВНИЙ ПЕРЕЛІК)» (13 285 переглядів);

«Нацрада дозволила СТБ і ICTV закодуватися на супутнику» (12 464 переглядів).

Виробництво

Згідно з рейтингом, бачимо, що читачів «Детектора медіа» більше цікавить українське теле-, а не кіновиробництво. До топу увійшли новини саме про телевізійні прем’єри — програм або серіалів. І лише на п’ятому місці рубрики «Виробництво» із понад 11,5 тис. переглядів — новина про те, що італійсько-українська стрічка «Ізі» здобула премію на спеціальному заході Венеційського кінофестивалю:

«У програми “Все буде добре” зміниться формат та з’являться нові ведучі» (24 828 переглядів);

«Канал “Україна” розпочинає показ серіалу “Чужі рідні”» (20 972 переглядів);

«Новий канал знімає реаліті-шоу “ЕКСи” з Олександром Педаном» (16 127 переглядів);

«Канал “Україна” розпочав зйомки 16-серійної стрічки “У минулого в боргу!”» (12 818 переглядів);

«Український фільм вперше дістав премію Венеційського кінофестивалю» (11 652 переглядів).

Медіалайф

У рубриці «Медіалайф» цього року ми розповідали, зокрема, про гучні скандали українського медіапростору (про топ-десятку скандалів року читайте тут), тож недивно, що деякі з них увійшли до рейтингу найпопулярніших новин. Так, майже 64 тисяч разів наші читачі переглянули інформацію про те, що співак Олег Винник заявив про припинення співпраці з каналом «1+1». Ця новина є лідером за переглядами розділу «Медіалайф»:

«Олег Винник припиняє співпрацю з “1+1” після сюжету “ТСН”, на каналі вважають, що їхні проекти успішні й без нього» (63 944 переглядів);

«У мережі обурені серіалом “Чорна кров”, який транслюється на каналі “Україна” (ДОПОВНЕНО)» (21 637 переглядів);

«Журналисты “ТСН” протестуют против появления Оксаны Марченко в проекте “Танцы со звездами” на канале “1+1” (ДОПОЛНЕНО)» (21 109 переглядів);

«Евгений Киселев исчез с Прямого канала» (19 457 переглядів).

***

Про топ-десятку матеріалів (статті, інтерв’ю, опитування, репортажі, огляди) читайте на «Детекторі медіа» незабаром.

Фото: niemanlab.org

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2103
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду