Журналисты «ТСН» протестуют против появления Оксаны Марченко в проекте «Танцы со звездами» на канале «1+1» (ДОПОЛНЕНО)

Журналисты «ТСН» протестуют против появления Оксаны Марченко в проекте «Танцы со звездами» на канале «1+1» (ДОПОЛНЕНО)

Ситуацию прокомментировал генеральный директор «1+1 медиа» Александр Ткаченко
Журналисты «ТСН» протестуют против появления Оксаны Марченко в проекте «Танцы со звездами» на канале «1+1» (ДОПОЛНЕНО)
Журналисты «ТСН» протестуют против появления Оксаны Марченко в проекте «Танцы со звездами» на канале «1+1» (ДОПОЛНЕНО)
8 Серп 2018
1
26454

На фейсбук-странице Ивана Гребенюка, корреспондента «ТСН», опубликовано открытое заявление сотрудников телевизионной службы новостей, в котором редакция выражает несогласие с возможным появлением телеведущей Оксаны Марченко в проекте «Танцы со звездами», который выходит на канале «1+1»:

«Ми, журналісти Телевізійної служби новин, дізналися про те, що в найближчому сезоні шоу «Танці з зірками» на «1+1» може взяти участь Оксана Марченко.
Ми не поділяємо це рішення керівництва каналу і засуджуємо появу в телевізійному ефірі особи, яку пов’язують близькі стосунки з президентом Російської Федерації Путіним. Чоловік Марченко, Віктор Медведчук, неодноразово робив проросійські заяви, зокрема, нібито про те, що в Україні триває не зовнішня агресія, а громадянська війна. Подружжя жодного разу за роки війни не засудило російську агресію на Донбасі та анексію Криму.

Навіть той факт, що шоу є розважальним, не виправдовує появи дружини Медведчука Оксани Марченко в ефірі нашого телеканалу.

ТСН як невід’ємна складова «1+1», завжди чітко і послідовно стояла на позиціях територіальної цілісності, незалежності та збереження суверенітету України. Для нас – це не чужа війна. А патріотизм – не просто слова. Репутація ТСН – це репутація кожного з нас.

Як колектив ТСН, ми не можемо вплинути на інший проект каналу, але залишаємо за собою право публічно висловлювати свою позицію щодо цієї ситуації і хочемо запевнити, що рішення каналу «1+1» не позначиться на редакційній політиці Телевізійної служби новин», - говорится в заявлении. К нему прилагается копия документа, подписанного сотрудниками редакции. На момент публикации под заявлением стоит 34 подписи.

Ситуацию прокомментировал генеральный директор «1+1 медиа» Александр Ткаченко: «Мы неоднократно заявляли, что работа служб информации в «1+1 медиа» строится исключительно на принципах редакционной свободы и непредвзятости. Журналисты вправе высказывать своё мнение в том числе и по поводу решений канала. Тем не менее, хотел бы отметить, что в проекте «Танці з зірками» участвуют самые яркие звезды украинского шоу-бизнеса, вне зависимости от своих политических взглядов и убеждений. Как показывают результаты исследований, среди тех, кого было бы интересно увидеть зрителям на паркете – в том числе, и Оксана Марченко. Уверены, среди 14 пар участников каждый сможет найти себе фаворитов», - говорится в распространенном пресс-службой заявлении в ответ на обращение «Детектора медиа» по поводу сложившейся ситуации.

Фото:golos.ua

Теги
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Alex Kin
2085 дн. тому
"... вне зависимости от своих политических взглядов и убеждений". По логике Ткаченко, он пригласил бы на шоу гитлера и чикатило. Из толерантности...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Віталій Баранник
для «Детектора медіа»
Історія про те, як досвідчений кіно- й телеоператор став таксистом і масажистом із купою вдячних клієнтів.
15 Серп 2023 14:10
4 140
Юлія Лавришин
Дві журналістки видання будуть раз на два тижні обговорювати внутрішньополітичні проблеми України
12 Трав 2023 17:32
2 258
Лєна Чиченіна
«Детектор медіа»
Ще двоє телевізійників пішли на війну. Інколи такі повідомлення стають несподіваними навіть для колективу.
12 Трав 2023 14:47
3 262
Роман Мельник
«Детектор медіа»
Кліп розповідає про історію 14-річного Саші, який пережив 5 місяців окупації та втратив дім.
11 Трав 2023 15:21
1 969
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
Журналістка Тетяна Федоркова: Харківські журналісти, на жаль, звикли до хамства з боку міської влади — особливо у відповідь на питання, які викликають критику або резонанс.
10 Трав 2023 19:14
11 263
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду