«1+1» вибачився за жарти «Вечірнього кварталу» про ЛГБТ-спільноту

«1+1» вибачився за жарти «Вечірнього кварталу» про ЛГБТ-спільноту

4 Січня 2018
43999

«1+1» вибачився за жарти «Вечірнього кварталу» про ЛГБТ-спільноту

43999
Телекомпанія «1+1» вибачилася за одну з мініатюр новорічного випуску «Вечірнього кварталу» від студії «Квартал 95», яку у соціальних мережах назвали ксенофобською
«1+1» вибачився за жарти «Вечірнього кварталу» про ЛГБТ-спільноту
«1+1» вибачився за жарти «Вечірнього кварталу» про ЛГБТ-спільноту

Про це йдеться в прес-релізі каналу.

«Дійсно, мали місце, на наш погляд, епізоди, які могли викликати звинувачення у неповазі до сексуальних меншин. Приносимо вибачення за цей епізод та запевняємо, що у нас не було жодного наміру образити будь-кого. Телеканал "1+1" вилучив цей епізод зі своєї бібліотеки», – повідомила прес-служба.

Також у релізі зазначено, що канал не уникає теми сексуальних меншин і висвітлює її, зокрема, у новинах.

«1+1» повідомляє, що готовий надати інформаційні майданчики для дискусії теми сексменшин та пропонує іншим медіагрупам долучатися до обговорення.

«Також ми, як і студія "Квартал 95", надалі  будемо більш ретельно зважати на вибір, характер та підходи у висвітленні тем, які зачіпають повагу та інтереси сексуальних меншин», – йдеться у повідомленні каналу.

Зазначимо, 4 січня на 14 годину біля будівлі телеканалу «1+1» (вул.Кирилівська, 23) запланований мітинг. Активісти вимагатимуть «привернення уваги суспільства щодо подолання мови ворожнечі на телебаченні».

Нагадаємо, новорічний випуск «Вечірнього Кварталу» від Студії «Квартал 95» викликав обурення в мережі – через номер про «камінаут актора ніжинського ТЮГу».

У номері новорічної програми, який обурив активістів, розігрувалася ситуація, в якій один з акторів ТЮГУ Ніжина під час репетиції вистави «Буратіно» зізнається в тому, що він змінив стать, після чого його колеги усілякими способами його принижують, називають «позором тата Карла» й відпускають чимало каламбурних жартів на тему сексуальної орієнтації. Користувачі Facebook звинуватили команду в гомофобстві та розпалюванні ненависті.

Фото: прес-служба "1+1"

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
43999
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Олена
2275 дн. тому
Подивіться уважно всю програму. Номер "Новости", де "дівчинка" Оленка запитує Кевіна Спейсі "він чи його".
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду