Кабмін схвалив розроблену МІП стратегію інформаційної реінтеграції Криму

Кабмін схвалив розроблену МІП стратегію інформаційної реінтеграції Криму

27 Грудня 2018
1568
27 Грудня 2018
19:25

Кабмін схвалив розроблену МІП стратегію інформаційної реінтеграції Криму

1568
Стратегію інформаційної реінтеграції Автономної Республіки Крим та м. Севастополя представили урядовцям на засіданні 27 грудня перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джапарова та радник міністра Юлія Каздобіна.
Кабмін схвалив розроблену МІП стратегію інформаційної реінтеграції Криму
Кабмін схвалив розроблену МІП стратегію інформаційної реінтеграції Криму

Про це повідомляє «Укрінформ».

«Завдання російської пропаганди полягає у тому, щоб переконати аудиторію Криму у тому, що, по-перше, світ проковтнув цю "пігулку", зафіксував цю окупацію, що Україна забула і не виборює Крим. Прийняття цього документа, особливо на тлі резолюції у межах Організації Об'єднаних Націй - це ключовий месидж людям у Криму, що це є неправдою, це вщент убиває ті міфи, які активно мільярдними бюджетами пропагуються російською пропагандою. Я вважаю цей документ надзвичайно важливим», - наголосила Еміне Джапарова.

За її словами, Мінінформполітики провело консультації та обговорення проекту документа з представниками громадських організацій та експертами у сфері захисту прав людини в Криму, комунікаційній сфері, сфері розробки політики щодо Кримського півострова, кримськими ЗМІ, вимушено переміщеними особами з Криму.

Участь в обговоренні також брали представники кримськотатарського народу, дипломатичних місій, міжнародних організацій та іноземні журналісти, які працюють в Україні.

«Ми погодили цей проект із Мін'юстом, тому він не буде потребувати додаткового опрацювання», - зауважила перший заступник міністра.

За словами Юлії Каздобіної, цей документ має на меті створення інформаційними інструментами передумов для відновлення територіальної цілісності та суверенітету над тимчасово окупованою територією АР Крим та міста Севастополь, сприяння захисту прав і свобод громадян України.

«Ми маємо формувати розуміння незаконності дій Російської Федерації на півострові, невідворотність його повернення під юрисдикцію України, сприяння обізнаності щодо реальної ситуації на півострові серед усих аудиторій, розвінчання міфів РФ про минуле та сьогодення, формування державної політики України щодо окупованого півострова та його населення, сприяння реалізації прав кримськотатарського народу як корінного народу України», - сказала вона.

Нагадаємо, 26 липня Кабінет міністрів України схвалив «Стратегію інформаційної інтеграції окремих територій на Сході України, на яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, та територій, прилеглих до району проведення антитерористичної операції», підготовлену Міністерством інформаційної політики України.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1568
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду