Кабмін ухвалив стратегію інформаційної реінтеграції Донбасу

Кабмін ухвалив стратегію інформаційної реінтеграції Донбасу

26 Липня 2018
2340
26 Липня 2018
15:23

Кабмін ухвалив стратегію інформаційної реінтеграції Донбасу

2340
26 липня Кабінет міністрів України схвалив «Стратегію інформаційної інтеграції окремих територій на Сході України, на яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, та територій, прилеглих до району проведення антитерористичної операції», підготовлену Міністерством інформаційної політики України
Кабмін ухвалив стратегію інформаційної реінтеграції Донбасу
Кабмін ухвалив стратегію інформаційної реінтеграції Донбасу

Про це повідомляє сайт міністерства.

За словами заступниці міністра інформаційної політик Еміне Джапарової, основна мета Стратегії – забезпечення повноцінного доступу громадян України, що проживають на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, до загальнонаціонального українського інформаційного простору.

Згідно з документом, повне відновлення мовлення українських телерадіокомпаній можливе тільки за умови звільнення окупованих територій Донбасу. В умовах обмеженого мовлення та доступу до інших українських ЗМІ, зокрема інтернет-видань, особлива увага буде приділятися таким напрямкам:

- розширення зони наземного ефірного мовлення українських телерадіокомпаній з територій, прилеглих до тимчасово окупованих;

- створення системи виробництва і поширення спеціалізованого контенту для громадян України, які проживають на тимчасово окупованих територіях в Донецькій і Луганській областях;

- забезпечення можливості отримання інформації особами з порушеннями зору і слуху у доступній формі;

- проведення системної роботи з переселенцями як з важливим каналом комунікації з громадянами України, які проживають на окупованому Донбасі.

Презентація стратегії - тут.

Нагадаємо, у листопаді 2017 року про Стратегію говорив міністр інформаційної політики України Юрій Стець. Радником Стеця з інформаційної реінтеграції Донбасу було призначено Дмитра Ткаченка.

 Фото: "Главком"

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2340
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду