З початку року Комісія з журналістської етики отримала 43 скарги

З початку року Комісія з журналістської етики отримала 43 скарги

26 Грудня 2018
1493
26 Грудня 2018
16:32

З початку року Комісія з журналістської етики отримала 43 скарги

1493
Комісія з журналістської етики оприлюднила інформацію щодо скарг, отриманих протягом 2018 року
З початку року Комісія з журналістської етики отримала 43 скарги
З початку року Комісія з журналістської етики отримала 43 скарги

Про це повідомляється на сторінці КЖЕ у Facebook.

Зокрема, 17 скарг вирішено і опубліковано, п’ять перебувають на голосуванні, ще шістьом скаржникам відмовлено. Інші скарги, зазначає КЖЕ, знаходятсья на розгляді.

Найчастіше в скаргах, які опубліковані Комісією у 2018 році, порушувалися такі пункти Кодексу журналістської етики:

П.6 (Повага до права громадськості на повну та об’єктивну інформацію про факти та події є першочерговим обов’язком журналіста) – 6 скарг

П.15. Ніхто не може бути дискримінований через свою стать, мову, расу, релігію, національне, регіональне чи соціальне походження або політичні уподобання. Вказувати на відповідні ознаки особи (групи людей) слід лише у випадках, коли ця інформація є неодмінною складовою матеріалу – 6 скарг 

П.8. Редакційна обробка матеріалів, включаючи знімки, текстівки, заголовки, відповідність відеоряду та текстового супроводу, тощо не повинні фальсифікувати зміст – 4 скарги

П.9. Факти, судження та припущення мають бути чітко відокремлені одне від одного – 4 скарги

П.10. Точки зору опонентів, в тому числі тих, хто став об’єктом журналістської критики, мають бути представлені збалансовано – 4 скарги.

Нагадаємо, у жовтні 2018 року Комісія з журналістської етики заявила про занепокоєння порушенням норм етики журналістами та редакціями, а також транслюванням мови ворожнечі у ЗМІ щодо нападу невідомими на ромів поруч із центральним залізничним вокзалом «Київ-Пасажирський» 23 жовтня. Новина про напад була поширена майже всіма українськими ЗМІ, зокрема, телеканалами та інтернет-ресурсами.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1493
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду