Президентом Українського PEN-клубу став письменник Андрій Курков

Президентом Українського PEN-клубу став письменник Андрій Курков

17 Грудня 2018
2016
17 Грудня 2018
20:09

Президентом Українського PEN-клубу став письменник Андрій Курков

2016
Також під час зборів члени Українського ПЕН обрали двох віце-президентів – Ольгу Гнатюк та Тетяну Терен. Членами нової Виконавчої Ради Українського ПЕН стали Олена Стяжкіна, Леонід Фінберг, Євген Захаров, Лариса Денисенко та Остап Сливинський.
Президентом Українського PEN-клубу став письменник Андрій Курков
Президентом Українського PEN-клубу став письменник Андрій Курков

Відповідне рішення ухвалили члени Українського PEN-клубу під час загальних звітно-виборчих зборів, передає прес-служба.

За статутом Українського ПЕН, Андрій Курков очолюватиме організацію протягом 2 років. Раніше він обіймав посаду віце-президента Українського PEN-клубу.

Андрій Курков – письменник, кіносценарист, автор романів та повістей «Бикфордов мир» (1993), «Приятель покойника» (1995), «Пикник на льду» (1996), «Последняя любовь президента» (2004), «Ночной молочник» (2007), «Львовская гастроль Джими Хендрикса» (2012), «Дневники Майдана» (2015), «Серые пчелы» (2018), а також книжок оповідань, творів для дітей та сценаріїв до фільмів. Книжки Андрія Куркова перекладені близько 40 мовами світу.

Український ПЕН є одним із 144 автономних національних ПЕН-центрів. ПЕН-клуб був заснований 1921 року в Лондоні за ініціативи письменників Кетрін Емі Доусон-Скотт та Джона Ґолсуорсі. ПЕН покликаний відстоювати право авторів на свободу слова, сприяти співпраці інтелектуалів з різних країн, а також підтримувати розвиток літератури та промотувати читання.

Український осередок Міжнародного PEN-клубу був заснований 1989 року. Під егідою Українського ПЕН відбувається щорічне нагородження лауреатів Премії ім. В. Стуса та Премії ім. Ю. Шевельова, а також діє Харківська літературна резиденція. Організація налічує 90 членів.

Нагадаємо, раніше журналістка Тетяна Терен стала виконавчою директоркою українського ПЕН-клубу.

Фото: Радіо Свобода

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2016
Читайте також
10.03.2023 18:59
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
6 238
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду