Журналістка Тетяна Терен стала виконавчою директоркою українського ПЕН-клубу

Журналістка Тетяна Терен стала виконавчою директоркою українського ПЕН-клубу

2 Серпня 2018
1971

Журналістка Тетяна Терен стала виконавчою директоркою українського ПЕН-клубу

1971
За словами виконавчої директорки, ПЕН-клуб і надалі працюватиме на захист прав українських письменників, водночас зосередить роботу на підтримці літератури.
Журналістка Тетяна Терен стала виконавчою директоркою українського ПЕН-клубу
Журналістка Тетяна Терен стала виконавчою директоркою українського ПЕН-клубу

Посада виконавчого директора Українського центру Міжнародного ПЕН-Клубу створена за підтримки Американського ПЕН-центру, повідомила Тетяна Терен в коментарі Читомо.

«Якщо коротко описати мої обов’язки, то передовсім це – розвиток та активізація діяльності організації. Отже, мова і про координацію окремих проектів Українського ПЕН-центру, і про вироблення комунікаційної стратегії, і про співпрацю з іншими національними ПЕН-центрами, і про пошук донорів та партнерів», – розповіла пані Тетяна.

Вона також зазначила, що у серпні відбудеться церемонія нагородження цьогорічного лауреата премії ім. В. Стуса. У вересні запланована зустріч керівників центрально-східноєвропейських ПЕН-центрів у рамках фестивалю Meridian Czernowitz, а також – участь українського представника у 84-му Міжнародному ПЕН-конґресі в Індії.

Крім цього, у грудні відбудуться церемонія нагородження лауреата премії ім. Ю. Шевельова та звітно-виборчі збори Українського ПЕН-центру, на яких буде обрано нового президента.

З інших проектів також анонсовано запуск Дискусійного ПЕН-клубу, заплановані і спільні проекти з медіа.

Тетяна Терен — журналістка, кураторка книжкових проектів та літературних програм. Працювала ведучою програми «Книжковий кошик» на харківському каналі «А/ТВК», редакторкою в літературному журналі «Березіль», на 5 каналі та сайті «Українська правда. Культура». Дописувала у видання «Україна молода», «День», «Тиждень», «Високий замок, Harper’s Bazaar Ukraine тощо.

Як кураторка співпрацювала з PinchukArtCentre, «Культурним проектом» та «Книжковим Арсеналом».

У 2017-2018 роках очолювала Український інститут книги.

Співавторка книжки «Прості речі. Вісім розмов з Адою Роговцевою» (Pabulum), авторка серії книжок інтерв’ю з українськими письменниками «RECвізити». Антологія письменницьких голосів» (ВСЛ), упорядниця «Літопису самовидців: дев’ять місяців українського спротиву» («Комора»).

Український центр Міжнародного ПЕН-клубу був формально заснований восени 1989 року у стінах Спілки письменників та під її патронатом, а навесні 1990-го був прийнятий до Міжнародного ПЕН. Сьогодні український ПЕН-центр налічує 76 членів.

Як повідомляв «Детектор медіа», в січні 2018-го призначена за результатами конкурсу у липні минулого року директорка Українського інституту книги Тетяна Терен написала заяву на звільнення з посади.

Фото: day.kyiv.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1971
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду