Турчинова на сайті LB.ua «позбавили посади»

Турчинова на сайті LB.ua «позбавили посади»

15 Грудня 2018
2479
15 Грудня 2018
14:43

Турчинова на сайті LB.ua «позбавили посади»

2479
11 грудня на сайті LB.ua та офіційній сторінці секретаря РНБО Олександра Турчинова вийшов текст «Неомарксизм або подорож у безодню», в якому містяться, на думку правозахисників, дискримінаційні заяви про втілення політики ґендерної рівності як загрози традиційним українським цінностям.
Турчинова на сайті LB.ua «позбавили посади»
Турчинова на сайті LB.ua «позбавили посади»

Після публікації тексту правозахисники попросили президента України відреагувати на заяви секретаря РНБО та засудити спробу дискредитувати дії уповноваженої з питань ґендерної політики Катерини Левченко. Відповідну заяву підписали десятки громадських активістів та правозахисних організацій.

Зазначимо, що на момент публікації текста на LB.ua поруч з іменем та прізвищем автора значилась його посада - Секретар Ради національної безпеки та оборони.

Як йдеться в заяві правозахисників, у своєму тексті Турчинов висловив різку необгрунтовану критику діяльності Катерини Левченко: вона обіцяла звернутися до СБУ через «поширення в обласні та міські ради звернень із закликами захистити "інституцію сім’ї"» в Україні. До того ж, у своєму тексті Олександр Турчинов назвав активістів, які виступають за рівні права, неомарксистами та звинуватив їх у ненависті до християнства. 

«Вважаємо використані у згаданій публікації висловлювання неприпустимими для посадової особи, а деякі з них – відвертими проявами мови ненависті, що ведуть до розпалювання ворожнечі за ґендерною ознакою та ознакою сексуальної орієнтації. Насамперед подібні висловлювання порушують права людини та суперечать міжнародно-правовим зобов’язанням і національному законодавству України щодо захисту прав жінок і недопущення дискримінації. Крім того, висловлена Секретарем РНБО позиція щодо розслідування Службою безпеки України заяви Урядової уповноваженої з питань ґендерної політики стосовно серії звернень органів місцевого самоврядування щодо "захисту інституції сім’ї в Україні" може розцінюватися як спроба тиску високопосадовця на СБУ», - йдеться в заяві правозахисників від 14 грудня.

При цьому зараз на сайті видання LB.ua у автора тексту Олександра Турчинова не вказано посаду і взагалі відсутнє будь-яке позначення, хто це. До того ж, Турчинова немає на сторінці сайту з переліком всіх авторів.

Медіаменеджерка Центру інформації про права людини Єлизавета Сокуренко пов'язує «зникнення» у Турчинова посади на LB.ua саме із зверненням правозахисників до президента.

«А тим часом після нашої заяви з сайту lb.ua прибрали підпис близько імені Турчинова про те, що він Секретар РНБО», - написала вона у Facebook.

Нагадаємо, раніше LB.ua зняв з публікації статтю про Катерину Гандзюк та можливих замовників нападу, а потім повернув матеріал на сайт із правками. Інцидент викликав досить бурхливу реакцію серед медійників, які обговорювали і сам факт зникнення статті з сайту, і її повернення, і правки, які були в неї внесені.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2479
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду