Редакція LB.ua повернула на сайт матеріал про Гандзюк з правками

Редакція LB.ua повернула на сайт матеріал про Гандзюк з правками

14 Листопада 2018
2027
14 Листопада 2018
15:33

Редакція LB.ua повернула на сайт матеріал про Гандзюк з правками

2027
14 листопада редакція інтернет-видання LB.ua повернула на сайт видалений раніше матеріал авторки Катерини Моли «Час колотися - хто замовив Катю Гандзюк», внісши в нього правки
Редакція LB.ua повернула на сайт матеріал про Гандзюк з правками
Редакція LB.ua повернула на сайт матеріал про Гандзюк з правками

Редакція пояснює, що зняли з сайту публікацію, тому що «текст не пройшов аналіз юридичного відділу».

«Вчора вранці на LB.ua був опублікований текст: "Час колотися - хто замовив Катю Гандзюк". Склалося так, що була порушена стандартна процедура – текст не пройшов аналіз нашого юридичного відділу. Після його публікації редакція отримала стандартний висновок наших юристів про те, що текст містить ряд тверджень, за які ми будемо нести правову відповідальність у суді. Саме тому ми ухвалили рішення зняти його для доопрацювання», – йдеться у поясненні.

Редакція також повідомила, що повертає на сайт опублікований 13 листопада матеріал «зі зробленими на вимогу юристів правками».

«Ми просимо пробачення у наших читачів та автора тексту за ситуацію, що склалася», – йдеться на сайті видання.

 Нагадаємо, 13 листопада «Лівий берег» зняв з публікації статтю про загиблу громадську діячку Катерину Гандзюк та можливих замовників нападу на неї. Про видалення статті повідомила у Facebook журналістка видання «Новое время» Катерина Шаповал. Також вона опублікувала посилання на статтю «Час колотися - хто замовив Катю Гандзюк?» вже на іншому сайті. У коментарях до допису пані Шаповал є скріншот, який доводить, що стаття була на сайті Lb.ua.

Наступного дня, 13 листопада, редактор економічного відділу інтернет-видання LB.ua Андрій Яніцький повідомив про звільнення через «творчі розбіжності».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2027
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду