Заблоковано роботу піратського сайту onemov.net – Кіберполіція

Заблоковано роботу піратського сайту onemov.net – Кіберполіція

9 Листопада 2018
2359
9 Листопада 2018
16:06

Заблоковано роботу піратського сайту onemov.net – Кіберполіція

2359
Департамент кіберполіції Національної поліції України повідомляє, що правоохоронці викрили 24-річного мешканця Запоріжжя у створенні та адмініструванні піратського сайту onemov.net. Роботу ресурсу заблоковано. Поліцейські перевіряють причетність хлопця до адміністрування ще близько 10 подібних піратських сайтів.
Заблоковано роботу піратського сайту onemov.net – Кіберполіція
Заблоковано роботу піратського сайту onemov.net – Кіберполіція

Про це йдеться на сайт Нацполіції.

Поліція повідомляє, що на веб-ресурсі onemov.net хлопець відтворював та розповсюджував аудіовізуальні твори, права на які належать компанії Universal City Studios LLLP (Universal), представником якої в Україні є Українська антипіратська асоціація.

Зазначено, що аудиторія відвідувачів сайту не обмежувалася кордонами України, більшість фільмів розміщених відображалася англійською мовою.

«У місті Запоріжжя, за місцем проживання зловмисника, поліцейські провели санкціонований обшук. У його квартирі вилучено системний блок персонального комп’ютера, що містить електронну панель адміністрування сайтом. Крім того, виявлено маршрутизатор, що використовувався для забезпечення адміністрування зазначеного веб-ресурсу та банківські картки, на які зараховувались кошти від розміщення реклами на вказаному сайті», – йдеться у повідомленні. 

Наразі правоохоронці перевіряють причетність хлопця до адміністрування та створення ще близько 10 піратських сайтів. Кримінальне провадження розпочато за ч. 3 ст. 176 (Порушення авторського права і суміжних прав) КК України.

Нагадаємо, у серпні 2018 роук працівники відділу протидії кіберзлочинам в Кіровоградській області Департаменту кіберполіції повідомили, що викрили та задокументували протиправну діяльність групи осіб, нібито причетних до порушення авторських прав.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2359
Читайте також
25.07.2019 10:30
Ольга Ваганова
для «Детектора медіа»
2 757
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду